Home Nieuws Directeur SCP stoomt joodse jongeren klaar voor zionistische propaganda

Directeur SCP stoomt joodse jongeren klaar voor zionistische propaganda

De directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau, Kim Putters, gaat joodse jongeren klaarstomen voor het publieke debat.

Dat is te lezen op de website van het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël, de zionistische lobbygroep in Nederland onder leiding van PvdA’er Hanna Luden.

Advertentie

De training wordt volgens de aankondiging (PDF) georganiseerd door het communicatiebureau Schinkelshoek & Verhoog (S&V), “dat onder meer trainingen verzorgt voor bestuurders en directieleden, maar ook bedrijven en organisaties adviseert over belangenbehartiging”. Onder andere Tweede Kamerlid Han ten Broeke, oud-NOS correspondent Paul Sneijder en de directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau Kim Putters verzorgen de trainingen.

Datzelfde communicatiebureau verzorgt ook trainingen voor de Eerste en Tweede Kamer, verschillende Nederlandse gemeenten waaronder Amsterdam, het ministerie van Binnenlandse zaken en de Vrije Universiteit Amsterdam.

“VRIJE UNIVERSITEIT”
Het samenwerkingsverband tussen het CIDI en de VU gaat al langer terug. Sinds 10 november promoot de Vrije Universiteit op haar interne website VUnet de collegereeks van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Dit terwijl de VU in oktober tegen Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina zei geen promotie te zullen maken. SRP roept universiteiten op om de collegereeks niet te promoten en er geen studiepunten voor te geven.

Het CIDI organiseert de collegereeks ‘Om de kennis van Nederlandse studenten over het Palestijns-Israelische conflict te vergroten’. De colleges gaan echter vooral over Israël: ‘Europa en Israel’, ‘Nederland en Israel’ en ‘Amerika en Israel’. Slechts één college gaat over het ‘conflict’ (lees: de bezetting van Palestina door Israël): ‘het Israelisch-Palestijnse conflict en het Iraanse nucleaire programma: de internationale context’.

Tot de reeks behoort ook het college ‘De waterproblematiek in het Midden-Oosten en de betekenis ervan voor het Vredesproces’. SRP vraagt zich af of ook de water apartheid besproken zal worden in dit college. Israel controleert de complete waterinfrastructuur van de West Bank. Palestijnen hebben sinds 1967 geen vergunning gekregen om eigen waterputten te slaan in de westelijke aquifer (een waterbron). 80% van het water dat wordt opgepompt gaat naar Israël.

Naast de colleges zijn ook de sprekers eenzijdig of zelfs onwetenschappelijk. Zo zal dr. M. de Blois spreken over ‘Israël en het internationaal recht’. Volgens de Blois zijn de Israëlische nederzettingen in de West Bank niet in strijd met het internationaal recht. Dit gaat in tegen de algemene consensus binnen de wetenschap die is gebaseerd op de Verenigde Naties en het Internationaal Gerechtshof. Beide instituten hebben Israël opgeroepen om de 600.000 illegale kolonisten terug te trekken uit de West Bank.

Het CIDI staat bekend als een pro-Israëlische lobbyorganisatie. In September 2014 berichtte DutchTurks over de informatieavond van het CIDI waarbij de Israelische oorlogsmisdadiger Amos Yadlin werd uitgenodigd. Amos Yadlin heeft als hoofd van Israelische Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdiensten een bijdrage geleverd aan de aanval op het Freedom Flotilla hulpkonvooi voor Gaza. Daarbij werden negen activisten vermoord.

SRP noemt de CIDI-collegereeks eenzijdig en niet wetenschappelijk: “Maar universiteiten geven volgens het CIDI al 28 jaar lang studiepunten aan studenten die meedoen. SRP zet zich in om dit te stoppen”. Zij roepen studenten aan Nederlandse Universiteiten op om te helpen een tegengeluid te laten horen.