Home Nieuws “Directeur CIDI: Turkse Nederlanders jodenhaters”

“Directeur CIDI: Turkse Nederlanders jodenhaters”

Esther Voet, directeur van de Israëlische lobbygroep en het registratiebureau van antisemitisme in Nederland, Centrum voor Informatie en Documentatie Israël [CIDI], heeft gisteravond pittige uitspraken gedaan op haar Twitteraccount  over Turkse Nederlanders.

Advertentie

Voet2

Volgens haar zou er een toenemend racisme van Turkse Nederlanders zijn tegenover joden. Opmerkelijk daarbij is haar woordkeuze voor “racisme“, in plaats van de doorgaans door het CIDI gebezigde term “antisemitisme“, wanneer men refereert aan discriminatie van joden als religieuzen van het monotheïstisch geloof. Of haar woordkeuze iets te maken heeft met de actualiteit in Israël, waar het Israëlisch parlement bezig is om Israël officieel tot een exclusieve joodse Apartheidsstaat uit te roepen, is nog onduidelijk.

Voet4

Waarop huidig CIDI-directeur en voormalig journalist van de privésectie in de Telegraaf en roddelbladjournalist voor Story en de Nieuwe Revu [LINK], haar uitspraken baseert is onbekend. Gebruikers op Twitter reageerden dan ook meteen met verduidelijkende vragen, maar Esther Hilah Voet, zoals ze voluit heet, ging er verder niet op in.
Reacties Voet

Na de stigma’s die de Turkse gemeenschap opgeplakt heeft gekregen van PvdA Minister Asscher en gecriminaliseerd te zijn door de Nederlandse pers, gooit nu ook de CIDI directeur de beuk erin om de Turkse gemeenschap in Nederland verder te stigmatiseren met ongefundeerde uitspraken. Opvallend is, dat ze daarbij ook de term “de lange arm van Ankara” gebruikt en stelt dat deze denkbeeldige arm, de Turken minder bang zal maken en ze meer zelfverzekerd zullen worden. De implicatie dat dit iets negatiefs zou zijn in haar ogen, ligt er dik bovenop. Voet1