Home Nieuws DHKP-C terrorist verraadt zichzelf met rode broek en wordt aangehouden

DHKP-C terrorist verraadt zichzelf met rode broek en wordt aangehouden

Gemaskerde DHKP-C terroristen die afgelopen weekend een theehuis in Istanbul’s Okmeydani district binnenvielen en aanwezigen bedreigden om geen propaganda te maken voor de JA-campagne van de AK-Partij of MHP, zijn zondagavond opgepakt.

Advertentie

De drie gemaskerde en gewapende mannen vielen een theehuis binnen waar ze zich voorstelden als “Frontmilities” en zeiden dat ze geen toestemming geven voor propagandacampagnes voor het JA-kamp van de AK-Partij of MHP voor het Turkse referendum. Degenen die zich er wel aan schuldig maken, zouden gestraft worden volgens de drie gewapende mannen.

Ook beloofden de terroristen dat ze wraak zullen nemen voor Berkin Elvan en Sibel Yalcin, de DHKP-C terrorist die in 1995 politieagent Rustu Erdem doodschoot, die voor het districtskantoor van Sisli de wacht hield.

De man die de leiding neemt bij de inval, blijkt niet goed nagedacht te hebben over zijn plan om het theehuis in de buurt te terroriseren, daar hij in dezelfde broek al eerder zichtbare publieke optredens heeft gehad. Het bewijs wordt geleverd door onder andere Twitteraar Cihan Haber Ajani, een parodieaccount op het persbureau Cihan Haber Ajansi, dat na de couppoging in Turkije werd gesloten. De terrorist had op 6 april, slechts enkele dagen voor de theehuis-inval, in dezelfde broek en met dezelfde schoenen aan deelgenomen aan een “Rechtvaardigheids-halay” voor Berkin Elvan.

DHKP-C is een Marxistisch-Leninistische terreurgroep die zich bedient van bomaanslagen en moorden om een communistische staat te vestigen, en is door de EU, VS en Turkije geclassificeerd als een terroristische organisatie.

Anti-terreurteams van de politie in Istanbul hebben de terroristen in de avonduren gelokaliseerd en aangehouden. Alle drie de mannen die het theehuis binnenvielen en de aanwezigen bedreigden, zijn gearresteerd. De drie zouden bekenden van de veiligheidsdiensten zijn en worden in verband gebracht met meerdere gewelddadigheden.