Home Nieuws Deze onafhankelijke waarnemer gaat beoordelen of verkiezingen Turkije eerlijk verlopen

Deze onafhankelijke waarnemer gaat beoordelen of verkiezingen Turkije eerlijk verlopen

Het Deens parlementslid Nikolaj Villumsen is onderdeel van de groep van de OVSE die gaat waarnemen of de verkiezingen in Turkije op 24 juni eerlijk verlopen. Villumsen steunt de terreurorganisatie PKK en verdedigde zoals de SP en Groenlinks in 2015 deden het verwijderen van de PKK van de EU-terreurlijst.

Advertentie

Villumsen staat er ook om bekend dat hij zich openlijk laat afficheren met het portret van de PKK-terreurleider Abdullah Ocalan en het inzamelen van geld voor de Syrische tak van de PKK, de PYD-YPG van de voortvluchtige Salih Muslim. Sociale Mediagebruikers zetten vraagtekens bij de objectiviteit van OVSE-waarnemers zoals Villumsen.

Het is niet de eerste keer dat de OVSE waarnemers naar Turkije stuurt die achteraf sympathisanten bleken van de terreurbeweging PKK. In 2017 was de Duitser Andrej Hunko van de partij DIE LINKE afgereisd naar Turkije om namens de OVSE het referendum voor de Grondwet te monitoren. Dat kwam hem op kritiek te staan van onder andere de Turkse minister van Buitenlandse Zaken.

Het Duitse parlementslid Andrej Hunko die hier poseert met het symbool van de terreurbeweging PKK is de verkiezingswaarnemer van PACE. Hoe kun je objectiviteit verwachten?”, schreef Cavusoglu.