Home Economie Deze kleurrijke apotheek is de beste van Nederland

Deze kleurrijke apotheek is de beste van Nederland

De kleurrijke Apotheek van der Laan, gevestigd in de Rotterdamse Afrikaanderwijk, is uitgeroepen tot de beste apotheek van Nederland 2016.

Advertentie

De apotheek haalde de hoogste score bij een onderzoek met mystery-guests onder 950 apotheken. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau AMP. Volgens AMP is het bijzonder dat een apotheek in een multiculturele wijk de beste zorg leverde bij zes farmaceutische casussen.

Het winnen van de titel ‘beste apotheek van Nederland’ is voor Apotheek van der Laan een beloning voor een periode van hard werken, vertelt apotheker Jilani Sayed aan het Pharmaceutisch Weekblad.

“We stonden zo’n vijf jaar geleden nog onderaan op de lijst, maar vorig jaar waren we al opgeklommen tot de beste honderd. Ons doel was onze service en dienstverlening te verbeteren, daarin zijn we geslaagd.”

Het apotheekteam van Apotheek van der Laan bestaat uit zestien assistenten en apotheekmedewerkers en naast Sayed de eigenaren apothekers Herma Lobik en Gerdien Quaak; het multiculturele team werkt ook in de tweede vestiging Apotheek Katendrecht.

Op sociale media zijn de reacties overwegend positief, hoewel er ook zure en intolerante PVV’ers reageren die zich beklagen over de verschillende culturen die op één werkvloer kunnen samenwerken. Iets wat voor hen moeilijk te bevatten is.