Home Nieuws Deze Duitse supermarkt verwijderde buitenlandse producten, dit is wat er van het...

Deze Duitse supermarkt verwijderde buitenlandse producten, dit is wat er van het assortiment overbleef

Een filiaal van de Duitse supermarktketen EDEKA heeft alle buitenlandse producten uit de schappen gehaald om te laten zien dat diversiteit een verrijking is voor een land.

Advertentie

Het EDEKA-filiaal in Hamburg heeft alle buitenlandse producten uit haar schappen gehaald om te laten zien hoe afhankelijk Duitsland is van mensen van over de hele wereld. Verbaasde klanten vonden zichzelf terug in een winkel met nagenoeg lege schappen, waar producten waren vervangen door borden met teksten zoals “Dit schap is aardig saai zonder diversiteit”, “Dit is hoe leeg het schap is zonder buitenlanders” en “We zijn armer zonder diversiteit”.

Een woordvoerder van EDEKA verklaarde tegenover The Independent “In onze winkels verkopen we ontelbaar veel voedselproducten die door heel Duitsland worden geproduceerd, maar alleen in combinatie met producten uit andere landen is het mogelijk om deze unieke variatie aan producten aan te bieden die onze klanten waarderen”.

Een klant van EDEKA, Sven Schmidt, deelde beelden van de actie op sociale media, waar hij ook veel negatieve reacties van racisten op kreeg. “Kijkend naar alle mentions (op twitter) en het gebrek aan begrip dat ik van andere mensen kreeg, ben ik tevreden dat ik het heb gepost en dat ik mijn duit in het zakje heb gedaan tegen racisten, ook al ging het vooral over diversiteit,” verklaarde Schmidt tegenover The Independent.