Home Nieuws DENK wil boetebeding contractschending Sylvana Simons in werking laten treden

DENK wil boetebeding contractschending Sylvana Simons in werking laten treden

Archief: Foto DENK

De politieke partij DENK wil het boetebeding dat is afgesproken met Sylvana Simons en waar zij haar handtekening onder heeft gezet, in werking laten treden. Dat laat Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu desgevraagd aan DutchTurks weten naar aanleiding van berichtgeving in het NRC Handelsblad.

Advertentie

Verschillende andere media spreken van een schadevergoeding die DENK zou eisen. Tunahan Kuzu spreekt van een boetebeding die DENK in werking laat treden, omdat volgens hen vier van de punten op de arbeidsovereenkomst zijn geschonden.

Dat is geen schadevergoeding. Wij zijn een arbeidsovereenkomst aangegaan en Simons en van der Kooye hebben op 4 punten de arbeidsovereenkomst geschonden: de duur van de overeenkomst, het relatiebeding, het concurrentiebeding en de geheimhoudingsplicht. Het is geen schadevergoeding, maar een boetebeding voor het schenden van contractuele verplichtingen“, vertelt Kuzu aan DutchTurks.

Sylvana Simons vertrok op 24 december bij DENK en gaat sindsdien verder onder de partijnaam Artikel1.

Van Simons zou de partij 30.000 EURO willen zien, terwijl het van haar voormalige campagneleider Ian van de Kooye 40.000 EURO vraagt.