Home Nieuws DENK vraagt VVD om dehumaniserende billboard met “Kopvodden” weg te halen

DENK vraagt VVD om dehumaniserende billboard met “Kopvodden” weg te halen

De VVD gebruikt in de buurt van Rotterdam Overschie vlakbij de Delfshaven de discriminerende PVV-leus “Kopvodden”, waarmee verwezen wordt naar hoofddoeken, voor haar campagne. Dat meldt DENK kandidaat-Kamerlid Farid Azarkan donderdag. De echtheid van het billboard is bevestigd.

Advertentie

Op sociale media reageren mensen verontwaardigd over de keuze van de VVD voor het gebruiken van de islamofobe en discriminerende PVV-term “Kopvodden”. Op een levensgrote billboard zijn de drie keuzes “Kopvoddden”, “Kop in ‘t zand” en “Kop gebruiken” te zien, waarvan de laatste is aangevinkt. Sociale media gebruikers begrijpen niet waarom de VVD het nodig vindt om deze onsmakelijke en dehumaniserende term te gebruiken voor haar campagne. DENK-politicus Azarkan noemt het een “Verschrikkelijke term bedacht door Geert Wilders die mensen zoals mijn moeder en mijn zussen en alle hoofddoekdragende vrouwen ontmenselijken” en zegt dat de VVD zoals altijd een paar jaar later kopieert wat de PVV zegt.

Wilders introduceerde in 2009 zijn extremistische plan om het dragen van een hoofddoek te belasten met 1.000 EURO per jaar. Vrouwen die een hoofddoek dragen zouden daarvoor een vergunning moeten aanvragen bij de overheid. Het voorstel werd scherp veroordeeld en uiteindelijk niet ingediend.

Azarkan doet een oproep aan premier Mark Rutte “Om de smakeloze, beledigende en mensonwaardige leus kopvodden zo snel mogelijk te verwijderen.”

“Dit is niet normaal en de VVD heeft dit niet nodig. Tenslotte bent u ook de minister-president van alle burgers die hoofddoekjes dragen”, aldus Azarkan. De VVD heeft ondanks herhaaldelijke vragen aan de partij nog niet gereageerd op de onsmakelijke campagne-billboard.