Home Nieuws DENK verder zonder Tunahan Kuzu

DENK verder zonder Tunahan Kuzu

Archief: Foto DENK

De politieke partij DENK moet de aankomende periode op zoek naar een nieuwe lijsttrekker, nu kopstuk Tunahan Kuzu heeft besloten om zich niet meer verkiesbaar te stellen bij de volgende verkiezingen. Kuzu zou naar eigen zeggen na hebben gedacht over of hij zich op dezelfde manier voor DENK zou kunnen inzetten als in de afgelopen periode en zegt om die reden tot een besluit te zijn gekomen en de knoop te hebben doorgehakt.

Advertentie

Om mijn partij de ruimte te geven voor de zoektocht naar een nieuwe lijsttrekker, heb ik tevens besloten om het politiek leiderschap en het fractievoorzitterschap neer te leggen. De verantwoordelijkheid voor het fractievoorzitterschap zal ik overdragen aan Farid Azarkan. De procedure voor het presenteren van een nieuwe lijsttrekker ligt bij het landelijk bestuur. Wel zal ik mijn werk als Tweede Kamerlid voort blijven zetten,” aldus Kuzu.

DENK deed het de afgelopen verkiezingen slecht bij de kiezers en het lukte de partij niet om bij de Europese verkiezingen en middels de Provinciale Staten in de Senaat een zetel te bemachtigen.