Home Nieuws DENK-stemmer uit kapperszaak in Emmen gezet na racistische uitlatingen van PVV-stemmer

DENK-stemmer uit kapperszaak in Emmen gezet na racistische uitlatingen van PVV-stemmer

Een 26-jarige Bosnische Nederlander is na een discussie over racistische uitlatingen van een klant uit een kapperszaak in Emmen gezet waar hij al langer dan tien jaar zijn haren liet knippen. Hij sprak zich uit tegen xenofobe uitlatingen die door een PVV-stemmer werden gemaakt en zei dat hij op DENK ging stemmen. “Geen van de aanwezigen sprak de man aan op zijn racisme,” verklaart hij tegenover DutchTurks.

Advertentie

Aanleiding voor verwijdering uit de zaak was een discussie tussen een andere klant, die zei PVV te stemmen en die zich in racistische bewoordingen uitliet, en de 26-jarige man. De kapper, een bekend gezicht in Emmen, zou zich ook in de discussie gemengd hebben en tegen de DENK-stemmende klant gezegd hebben dat hij kon vertrekken als hij het er niet mee eens was. De klant die de vermeende racistische uitspraken deed, zou over kandidaat-Kamerlid Sylvana Simons gezegd hebben dat ze een “Kutaap” is, die “Samen met alle andere apen en slaven op moest rotten uit Nederland“. De man die de racistische opmerkingen maakte, is vervolgens bijgestaan door de kapper in zijn xenofobe rant tegen minderheden.

“NEUK EEN SCHAAP”

De 26-jarige man keerde even later terug en filmde de aanwezigen in de zaak, maar werd door de eigenaar naar buiten gelopen. Op de beelden is te zien dat de man die zich kort daarvoor racistisch had uitgelaten, naar hem toekomt en hem fysiek mishandelt, waarna de stereotype islamofobe verwensing “Neuk een schaap” volgt.

Later op de avond zou de eigenaar van de kapperszaak samen met de politie een gesprek hebben gehad met de man die hij eerder wegstuurde en hem gevraagd hebben om de beelden te verwijderen van Facebook die inmiddels al duizenden keren zijn bekeken. De man weigert de beelden offline te halen en vindt dat hij in zijn recht staat, wanneer hij racisme en onrecht aankaart: “Als kapper ben jij verantwoordelijk voor wat er in je kapperszaak gebeurt. Als een klant zich racistisch uitlaat over hele bevolkingsgroepen, en jij zegt dat je daarmee instemt of je grijpt niet in en gaat later een bakje koffie met diegene drinken, terwijl je degene die er iets van zegt uit je zaak zet, dan is dat niet meer een zakelijke kwestie, maar een grondwettelijke en dien je de consequenties van dat gedrag te aanvaarden. Als door deze actie klanten weg gaan blijven uit je zaak, dan is dat hun keuze. Ik vertel het onrecht dat mij is aangedaan,” verklaart de 26-jarige man tegenover DutchTurks.

Ondanks herhaaldelijke pogingen tot contact was de eigenaar van de kapperszaak donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

kapperemmen2