Home Nieuws DENK na vertrek Simons: verdeel-en-heers strategie zal niet overwinnen

DENK na vertrek Simons: verdeel-en-heers strategie zal niet overwinnen

Archief: Foto DENK

DENK reageert voor het eerst sinds het vertrek zaterdagnacht van Sylvana Simons bij de partij. Simons maakte haar vertrek bij DENK in het holst van de nacht bekend middels een interview met de Volkskrant en de NOS.

Advertentie

DENK zegt zich niet te willen laten verdelen en dat het door zal gaan op dezelfde weg.

De gehele reactie:

Wij laten ons niet verdelen! Wij blijven doorgaan!

Reactie naar aanleiding van vertrek van Sylvana Simons bij DENK.

Zoals je wellicht hebt gehoord heeft Sylvana Simons besloten om DENK te verlaten. Net zoals jou, hebben wij dit via de media gehoord.
Wij waren des te meer verbaasd over haar besluit omdat wij Sylvana Simons altijd de ruimte hebben gegeven om samen met ons haar idealen te verwezenlijken. Twee jaar geleden hebben wij met DENK de ambitie geuit om met elkaar Nederland rechtvaardiger, gelijkwaardiger en eerlijker te maken. Iets meer dan een half jaar geleden hebben wij de afspraak gemaakt om ondanks alles elkaar vast te houden om ons doel te halen.

Wij hebben de afgelopen maanden goed samengewerkt met Sylvana Simons, zoals zij ook talloze keren zelf heeft uitgedragen via verschillende platforms. Wij hebben alles gedaan wat binnen onze machte ligt om haar te steunen en te ondersteunen. In roerige tijden hebben wij ons ingezet voor haar veiligheid. Wij hebben haar emotioneel ondersteund en financieel gesteund. Wij hebben het voor elkaar gekregen dat er passende beveiligingsmaatregelen voor haar werden getroffen.

Het succes dat DENK zal halen in maart 2017 is de gevestigde orde niet ontgaan. Wij zullen nooit toestaan dat de verdeel-en-heers strategie zal overwinnen. Juist in deze tijden moeten wij elkaar vasthouden om Nederland rechtvaardiger, gelijkwaardiger en eerlijker te maken. Velen van ons krijgen niet de kans om de toekomst te veranderen. Samen kunnen wij Nederland weer in evenwicht brengen. Dit is het moment om Nederland aan te zetten om te blijven denken. Dit doen wij voor alle Nederlanders. Marokkaanse Nederlanders, Surinaamse Nederlanders, Turkse Nederlanders of welke achtergrond dan ook. Dit doen wij voor alle Nederlanders. Voor de Friezen, Limburgers en Zeeuwen of welk deel van ons land dan ook. Dit doen wij voor onze kinderen en onze kleinkinderen. Wij blijven rekenen op jouw steun.

Vriendelijke groet,

Selçuk Öztürk
Gladys Albitrouw
Farid Azarkan
Tunahan Kuzu