Home Nieuws DENK maakt kandidatenlijst bekend

DENK maakt kandidatenlijst bekend

De politieke partij DENK heeft haar kandidaten bekendgemaakt waarmee ze op 15 maart zullen deelnemen aan de Tweede Kamer verkiezingen.

Advertentie

Op de lijst met 18 kandidaten staan 11 mannen en 7 vrouwen. Na Tunahan Kuzu staan Farid Azarkan, Selcuk Ozturk en Gladys Albitrouw op de lijst. Albitrouw zette zich al vroeg in voor de partij, zoals ook de nummer vijf op de lijst, beleidsmedewerker in de Tweede Kamer Stephan van Baarle (25).

Op de lijst staat een “representatieve mix van ervaren krachten en verfrissende nieuwkomers“.

DENK heeft onder meer zelfstandig ondernemers, een copywriter, een jeugdbeschermer en een verpleegkundige op de lijst staan.

Boegbeeld van het Samenwerkingsverband voor Marokkaanse Nederlanders, Farid Azarkan, die zich al vroeg bij de partij aansloot, gaat de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen leiden. Onder zijn leiding zal volgens de partij “Gewerkt worden aan de verdere uitbouw van de vernieuwende en verfrissende campagne van DENK, waarmee door het behalen van vijf zetels op 15 maart 2017, een unicum in de parlementaire geschiedenis zal worden bereikt“.

De verkiezingen op 15 maart 2017 zullen een mijlpaal in de politieke geschiedenis zijn. We zullen er met man en macht aan werken om zoveel mogelijk kiezers achter het ideaal van DENK voor een rechtvaardiger en eerlijker Nederland te scharen. Dit zullen we doen door middel van verrassende, vernieuwende en soms ludieke acties”, zegt Azarkan in een reactie.