Home Nieuws DENK dwingt hand Aboutaleb: wel of geen terreursymbolen in Rotterdam?

DENK dwingt hand Aboutaleb: wel of geen terreursymbolen in Rotterdam?

DENK Rotterdam dient vandaag een motie in om burgemeester Aboutaleb op te roepen om geen demonstraties meer toe te staan waarbij vlaggen en symbolen van internationaal erkende terreurbewegingen worden getoond. Aboutaleb schermt met verklaringen van het OM bij het rechtvaardigen van terreuroptochten voor de PKK, terwijl het OM in 2014 nog verklaarde dat het zwaaien van symbolen van een terreurorganisatie betekent dat je de boodschap waar ze voor staan goedkeurt.

Geen #PKK-vlaggen of andere #terreurvlaggen in het stadsbeeld! #DENK wil dat symbolen van internationaal erkende terreurbewegingen niet mogen worden getoond bij demonstraties.

Geplaatst door Stephan van Baarle op Maandag 15 oktober 2018

Het verzoek voor het twee-minuten debat over het onderwerp is op 12 oktober aangevraagd door DENK-raadslid Stephan van Baarle en zal donderdag behandeld worden in de raad.

Volgens van Baarle is de PKK, net als ISIS, een door Nederland als terroristisch aangemerkte organisatie en zijn ook Koerden dikwijls het slachtoffer van de terreurgroep. Een voorbeeld daarvan is de Geylani vereniging die onlangs werd aangevallen door sympathisanten van de terreurgroep PKK. In Amsterdam kwam het recentelijk zelfs tot een aanslag met zelfgemaakte brandbommen op het Turks consulaat.

GEEN PKK in onze stad! Daarom dienen wij a.s. donderdag een motie in tijdens de gemeenteraadsvergadering. #DENKdoetHet

Geplaatst door DENK Rotterdam op Dinsdag 16 oktober 2018

Aboutaleb staat terreuroptochten gewoon toe

Het Openbaar Ministerie toonde in september aan dat het willekeur hanteert bij het bepalen van wat strafbaar is en wat niet. Uit een verklaring tijdens de raadscommissie over demonstraties in Rotterdam sprak de plaatsvervangende hoofdofficier van justitie over uitingen van de terreurbeweging PKK. Deze staan haaks op eerdere verklaringen van het Openbaar Ministerie over andere als terreurbeweging aangemerkte organisaties. Waarom Aboutaleb blijft volharden in het beschermen van terreuroptochten is voor veel Rotterdammers een raadsel.

Spoor van geweld en intimidatie bij PKK-terreuroptocht door Amsterdam