Home Nieuws DENK: Bedrijven verplichten allochtonen in dienst te nemen

DENK: Bedrijven verplichten allochtonen in dienst te nemen

Archief: Foto DENK

De politieke partij DENK pleit ervoor om bedrijven te verplichten allochtonen in dienst te nemen. Dat zegt Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu tegenover BNR Nieuwsradio.

Advertentie

“Als je ziet dat meer dan dertig procent van de jongeren met een migrantenachtergrond niet aan de bak komt, moet je keiharde maatregelen niet uitsluiten,” stelt Kuzu. “Je ziet het bij overheidsfuncties vanaf een bepaalde schaal en in de top van het bedrijfsleven. Wij zijn voorstander van een quotum. Laten we eens beginnen bij tien procent.”

Dwingende maatregelen
Volgens Kuzu wordt er in Nederland al decennia over de positie van migranten op de arbeidsmarkt gebakkeleid, maar is de situatie sindsdien nauwelijks verbeterd. “Wij gebruiken het woord allochtoon niet meer, maar mensen met migrantenachtergrond hebben moeite met het vinden van een baan of een stage. Er wordt al sinds 1981 over gesproken, maar het blijft bij praten en er worden geen oplossingen geformuleerd.”

Daarom is het wat hem betreft tijd voor “dwingende maatregelen”. “Het is een begin, want alles wat we de afgelopen dertig jaar hebben gedaan, werkt niet. De arbeidsmarkt moet een afspiegeling zijn van de samenleving Dus laten we wat verdergaande maatregelen proberen, dan ben ik ervan overtuigd dat we in ieder geval iets doen in de goede richting.”