Home Nieuws Deniz Naki opgepakt in Duitsland voor georganiseerde misdaad en drugshandel

Deniz Naki opgepakt in Duitsland voor georganiseerde misdaad en drugshandel

Deniz Naki

Ex-voetballer Deniz Naki die in Turkije veroordeeld is voor steun aan de terreurbeweging PKK, is in Duitsland gearresteerd en zit al sinds zes maanden vast op verdenking van zware misdrijven. Naki werd door westerse media zoals Welt en de NOS afgeschilderd als Erdogan-kritische mensenrechtenverdediger, maar blijkt in werkelijkheid een gewelddadige criminele bende te runnen die de terreurorganisatie PKK financiert.

De in Duitsland geboren Deniz Naki is zes maanden geleden gearresteerd voor het leiden van een criminele organisatie in de Duitse stad Aken en zit nog steeds vast. Volgens Duitse media zijn de twee mensen die zijn gearresteerd beiden sympathisanten van de terroristische organisatie PKK. De criminele organisatie van Naki wordt verdacht van grootschalige afpersing, drugshandel en het financieren van de terroristische organisatie PKK.

Advertentie

De criminele bendeleider was in zijn professionele voetbalcarrière actief voor FC St Pauli, SC Paderborn en Amedspor in Diyarbakir, voordat hij drie jaar geleden in absentia werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor steun aan de terreurorganisatie PKK. Naki kreeg ook een levenslange schorsing opgelegd van de Turkse voetbalbond TFF.

Propaganda en misleiding

Deniz Naki, die een criminele organisatie in Aken leidt, kreeg in 2018 te maken met een moordaanslag bij Aken. De zaak Naki toont in dit nieuwe licht ook aan hoe westerse media iedereen die kritiek heeft op Turkije of Erdogan op het schild hijsen, ongeacht of Turkije het bij het juiste eind heeft. In 2018 schreef de regeringsgezinde NOS in een artikel getiteld “Koerdische voetballer en Erdogan-criticus overleeft moordaanslag in Duitsland” over Naki: “In de ogen van het Turkse bewind is hij een vijand van de staat. De voetballer vraagt op veel manieren aandacht voor de positie van de Koerdische minderheid in Turkije“. Ook de suggestie die Naki doet over dat hij denkt dat de Turkse geheime dienst achter de moordaanslag zit, wordt zomaar overgenomen. De Duitse krant Welt maakt het nog bonter door Naki in 2018 een “Koerdische voetballer” te noemen die Erdogan-kritisch is, maar na zijn arrestatie aan hem refereert als een “Turkse Duitser” in het verhaal over zijn criminele activiteiten.

Ook in 2021 willen wij doorgaan met het uitvoeren van factchecks en het publiceren van artikelen. Waardeer je onze artikelen en wil je dat DutchTurks door blijft gaan, dan kun je ons steunen met een kleine bijdrage. Heb je een onderneming en wil je een reclamebanner inzetten, vraag dan naar de mogelijkheden via marketing@dutchturks.nl. Mensen die een kleine gift willen doen, kunnen via deze LINK een bijdrage leveren. Ook periodieke giften zijn welkom.