Home Nieuws Demonstratie tegen verdraaiing historische feiten door Armenië

Demonstratie tegen verdraaiing historische feiten door Armenië

Azerbeidzjaanse en Turkse jongeren in Nederland organiseren op zondag 24 april een ‘Demonstratie tegen Armeense leugens‘.

Advertentie

Zij protesteren daarmee tegen de verdraaiing van historische feiten over de gebeurtenissen die samen vielen met het uiteenvallen van het Ottomaanse rijk tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Ook wil de groep toeristen, voorbijgangers en andere omstanders een ander gezicht laten zien van Armeniërs: dat van daders in de massaslachting van Azerbeidzjanen in Khodjali in 1992. De demonstratie vindt plaats op zondag 24 april op het Museumplein in Amsterdam.

De tekst zoals op de evenementpagina die is aangemaakt op Facebook:
“Zoals u al weet op 24 april presenteren Armeniërs wereldwijd eigen ‘waarheid’ over de gebeurtenissen die samen vielen met het uiteenvallen van het Ottomaanse rijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. Om te protesteren tegen de verdraaiing van historische feiten en om leugens aan het licht te brengen komen wij allen bijeen op 24 april as. op het Museumplein te Amsterdam. Wij gaan aan toeristen, voorbijgangers en Nederlanders een ander gezicht van Armeniërs laten zien, te weten: als daders van een genocide gericht tegen de Azerbeidzjaanse volk in Khodjali in 1992.

Wij gaan mensen informeren over de cruciale rol van Armenië, die zichzelf als slachtoffer van een genocide in 1915 presenteert, bij deze misdaden tegen de menselijkheid in Nagorno Karabach.

Wij gaan spreken in naam van alle doden bij de door Armeniërs beraamde en uitgevoerde slachting in Khodjali en genocide van 31 maart 1918.

Kom met zijn allen en laat je stem horen! Wij moeten ons protest uiten omwille van waarheid en gerechtigheid en we zijn het verschuldigd aan duizenden Azerbeidzjaanse slachtoffers en miljoenen vluchtelingen van de oorlog die “vreedzaam” Armenië al 100 jaar tegen Turkse volkeren voert.

Hoe meer mensen komen om onze eenheid te laten zien en Armeense leugens en speculaties te ontmaskeren, des te beter.
Adres: Museumplein ,1071 Amsterdam.”

Klik HIERRRR om het evenement op Facebook te bekijken.

Demo-Amsterdam-2016-4-24-1