Home Nieuws Demonstratie “Solidariteit voor Turken” in Rotterdam afgeblazen, Turks-Nederlandse organisaties raadden deelname af

Demonstratie “Solidariteit voor Turken” in Rotterdam afgeblazen, Turks-Nederlandse organisaties raadden deelname af

De demonstratie “Solidariteit voor Turken” in Rotterdam die stond gepland voor 17 maart in Rotterdam en waarvoor een vergunning is verleend, is donderdagavond afgeblazen door de organisatoren.

De Turks-Nederlandse organisaties Turkse Federatie Nederland, Milli Gorus, Islamitische Stichting Nederland, UETD en HTIB, HIGV zouden volgens SonHaber hebben aangekondigd dat ze niet zullen deelnemen aan de demonstratie die via Facebook was georganiseerd.

Advertentie

Het evenement was volgens het bericht georganiseerd door 3 Turks-Nederlandse jongeren die een goed beeld wilden laten zien van Turkse Nederlanders en opkomen voor hun rechten.

Nadat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken op ondemocratische wijze werd geweigerd om te landen in Nederland, de Turkse minister van Gezinszaken werd uitgezet en demonstranten in Rotterdam met geweld uiteen werden gedreven, laaide de diplomatieke rel tussen Turkije en Nederland steeds verder op. Turks-Nederlandse organisaties en Turks-Nederlandse sociale media-gebruikers roepen nu massaal op om de rust te bewaren. De organisatoren van de demonstratie hebben donderdagavond na een eigen afweging besloten om het af te gelasten en roepen mensen op om niet meer te komen.