Home Nieuws Demonstratie na moord op baby Ali

Demonstratie na moord op baby Ali

De mensenrechtenorganisatie Youth for Palestine Netherlands, organiseert vrijdag 7 augustus om 13:00 uur s’middags een demonstratie voor de door illegale joodse kolonisten verbrande Palestijnse baby Ali Dawabshe. Er zijn ongeveer 2.000 mensen uitgenodigd voor de demonstratie die zal plaatsvinden op Het Plein in Den Haag.

Advertentie

De organisatie schrijft over de demonstratie het volgende op hun evenementenpagina:
“Kinderen horen kind te zijn. Kinderen horen zorgeloos te kunnen spelen en te genieten van hun jonge levensjaren. Helaas is dat voor de kinderen in Palestina niet vanzelfsprekend. Elke dag kan hun laatste dag zijn en dat hebben ze maar al te goed door. Afgelopen vrijdag werden 18 maanden oude Ali Dawabshe, zijn ouders en broer van 4 jaar levend verbrand in hun woning in Nablus. Baby Ali heeft het helaas niet overleefd. De toestand van zijn ouders en broer is kritiek en vechten momenteel voor hun leven.

Het blijft hier niet bij! Een paar uur later wordt, in het nog steeds verwoestte Gaza, de 17 jarige Ahmed Al-Masri neergeschoten. In Ramallah kreeg niet lang daarna ook Laith Khaledi een paar kogels door zich heen. Ook hij heeft het niet overleefd. Beiden gingen ze de straat op om hun stem te laten horen tegen het onrecht dat de familie Dawabshe is aangedaan in Nablus. Niet wetende dat het hun laatste momenten waren.
Dit zijn allemaal kinderen. Kinderen die zijn afgenomen van hun moeder en vader, broers en zussen. Kinderen die nog aan hun leven moesten beginnen, vooral baby Ali. Kinderen die gedwongen worden om geweld mee te maken. Waarom zorgde het bericht over een doodgeschoten leeuw Cecil voor meer verontwaardiging wereldwijd dan drie vermoorde kinderen waarvan een ervan levend is verbrand! Waar zij geen stem hebben, willen wij ze een stem geven. We gaan lawaai maken bij de 2e kamer en eisen gerechtigheid.”