Home Nieuws Demonstratie bij Russische ambassade Den Haag voor Aleppo

Demonstratie bij Russische ambassade Den Haag voor Aleppo

In Den Haag is een demonstratie gaande voor de Syrische stad Aleppo die Bashar al-Assad sinds gisteren vrijwel volledig in handen heeft gekregen.

Advertentie

De demonstratie is georganiseerd door Syrische activisten in Nederland en vindt plaats aan de Andries Bickerweg in Den Haag. De naar schatting 150 demonstranten dragen de vlaggen van de Syrische revolutie en borden met daarop de tekst “Putin & Assad shame on you” mee. Ook roepen zij leuzen als “Samen samen samen, ISIS en Russia samen”, “Weg Weg, Assad moeten weg”, “Weg Weg, Russia moeten weg”, “Russia bezetter van Syria”.

Het evenement werd op sociale media aangekondigd met de tekst:

“Bij jullie nekken en halsen. Drukkend op jullie harten en borsten. Aleppo, oooh Aleppo !! Zonder teveel te vertellen en in herhaling te vallen.

Zometeen tussen 14:00 en 16:00 zijn er demonstraties voor de Russische ambassade om te protesteren tegen wat er in Aleppo is gebeurd.

Please, wees daar. Al is het maar even. Syrië heeft genoeg van jullie zwijgen gezien, laat je even horen. Zorg dat we later kunnen zeggen dat Nederland aan de goede kant van de geschiedenis heeft gestaan.”