Home Nieuws Demba Ba: we zijn met meer dan 1,5 miljard moslims, we moeten...

Demba Ba: we zijn met meer dan 1,5 miljard moslims, we moeten Rohingya-moslims helpen

De Senegalese voetballer Demba Ba, voormalig Besiktas vedette, roept moslims op om actie te ondernemen en de Rohingya moslims in Myanmar te bescherming. De Rohingya minderheid in Myanmar staat oog in oog met een genocide. Een groot deel van hen is op de vlucht geslagen voor Birmese staatsterreur en geweld door boeddhistische extremisten.

Advertentie

Demba Ba sprak met Anadolu Agency in de heilige stad Mekka nadat hij zijn bedevaart had voltrokken en zei dat het de plicht is van de internationale gemeenschap om actie te ondernemen op de dramatische ontwikkelingen in Myanmar.

“Iedereen ziet en weet wat er gebeurt, maar niemand is daadwerkelijk actie aan het ondernemen of zich aan het uitspreken”, zei Ba.

De voormalige Chelsea en Besiktas vedette roemde de Turkse pogingen om de Rohingya moslims te helpen en zei dat geen enkel ander land zich zoveel inzet als Turkije voor de vervolgde moslimgemeenschap.

Volgens berichten gebruiken Birmese troepen, ondersteund door boeddhistische terroristen, mortiergranaten op huizen van Rohingya en nemen ze vluchtende vrouwen en kinderen onder mitrailleurvuur. In Myanmar wonen bijna een miljoen Rohingya-moslims, waarvan een deel het geweld probeert te ontvluchten naar Bangladesh. Turkije bood afgelopen week aan om de opvang van deze vluchtelingen in Bangladesh volledig voor haar rekening te nemen.