Home Nieuws De twee gezichten van Sadet Karabulut

De twee gezichten van Sadet Karabulut

Tweede Kamerlid Sadet Karabulut van de nationalistisch Socialistische Partij mocht maandag 24 april aanschuiven bij Nieuwsuur om samen met Gert Jan Segers haar kruistocht tegen moskeeën voort te zetten op basis van staatsgeheime lijsten die Nieuwsuur samen met NRC “verkregen zou hebben”. Ze spreekt ook over het verslaan van terrorisme, maar rept daarbij niet over de PKK.

Advertentie

In de uitzending wordt niet doorgevraagd naar wat ze bedoeld met ‘Het verslaan van terrorisme’, als ze een band legt tussen financiering van moskeeën in Nederland door golfstaten en de strijd tegen het terrorisme.

Sadet Karabulut, die angstvallig vragen over haar vermeende banden met de terreurbeweging PKK ontwijkt zegt:
En je weet dat het die Golfstaten zijn die ook terroristische groeperingen in inderdaad Jemen, Syrië etcetera. Al Qaeda, IS, Al Nusra“.

en
Je weet dat dit gaande is in Nederland We zeggen wereldwijd het terrorisme te willen verslaan. Tegelijkertijd is dit een belangrijke bondgenoot van de VS, van de NAVO in de strijd tegen dezelfde terreur die zij financieren“.

Sadet Karabulut heeft in de afgelopen jaren meer dan eens gespeecht voor het portret van terreurkopstuk Abdullah Ocalan van de terreurgroep PKK, dat ook in Nederland als dusdanig erkend wordt. Dat ze aanschuift bij Nieuwsuur om mensen naar de mond te praten over de strijd tegen terreur, maar er zelf geen problemen mee heeft om meermaals deel te nemen aan evenementen waar terreurvlaggen opgehangen worden, zegt veel over het meten met twee maten door het SP-Kamerlid, die er een gewoonte van heeft gemaakt om te zwijgen wanneer Koerden het slachtoffer zijn van de terreurbeweging PKK.

Terwijl christenen, yezidi’s en Arabieren in het noorden van Syrië aangeven dat hun jongeren worden ontvoerd en dat ze gedwongen worden door de terreurgroep om te vechten voor de PKK, terwijl de Koerdische oppositie in het noorden van Syrië monddood wordt gemaakt, terwijl Arabieren te maken hebben met etnische zuiveringen door de PKK, horen we Karabulut eigenlijk alleen maar afgeven op Turkije, zoals ze zich ook verzette tegen de militaire operaties tegen de PKK in Afrin.

Ook in Nederland zien we dat Sadet Karabulut zwijgt over misdaden die de terreurbeweging PKK pleegt, zoals het aanvallen van een Rotterdamse vereniging dat notabene door Koerden is opgezet. Of de mishandeling van een Koerdische man die zich voor het Turkse referendum inzette voor een JA. Ook over het afpersen van Turkse en Koerdische ondernemers en particulieren in Nederland door de terreurbeweging PKK, horen we Sadet Karabulut eigenlijk nooit. Laat staan dat ze ooit Kamervragen heeft gesteld over de andere illegale activiteiten van de terreurbeweging PKK in Nederland, zoals haar aandeel in de drugs- en mensenhandel, en hoe met de inkomsten die daaruit verkregen worden wapens en munitie worden aangekocht voor de terreurgroep. Of het ronselen van jongeren voor de gewapende strijd.

Haar partij, de SP, stemde in 2015 zelfs samen met Groenlinks voor een voorstel in het Europarlement om de PKK van de terreurlijst te halen.

Wie de twee gezichten van Sadet Karabulut wil zien, hoeft alleen maar te kijken naar haar stilzwijgen over de PKK in Nederland en haar jarenlange campagne tegen de moslimgemeenschap en islamitische instellingen.