Home Opinie De Turkse vlag hangt halfstok, waar even verderop PKK’ers mogen demonstreren

De Turkse vlag hangt halfstok, waar even verderop PKK’ers mogen demonstreren

De vier grootste gemeenten van Nederland besloten woensdag om de Turkse vlag halfstok te hangen. Dat besluit werd gezamenlijk genomen door de vier burgemeesters van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Jozias van Aartsen stuurde de brief aan de fractieleiders in zijn stad Den Haag. De internationale stad van vrede en recht. Een zeer bewonderenswaardige en symbolische daad van solidariteit met de getroffen Turkse natie en haar inwoners. Bij de terreuraanslag, die nog niet is opgeëist, maar waarvan de aanwijzingen duiden op een hand van de terreurbeweging ISIS, vielen ten minste 41 doden.

De burgemeester van Den Haag schrijft in zijn brief aan de gemeenteraad “Samen met mijn collega’s in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht sprak ik af dat vanaf 14.00 uur vandaag op onze stadhuizen de Turkse vlag half stok zal hangen. Dit uit solidariteit met Turkije en als teken van afschuw over deze terroristische aanslag”.

Zoals de vier grootste steden van Nederland worden aangeduid, de G-4, is eenduidig in haar besluit om de terreur te veroordelen die de Turkse natie dinsdag heeft geraakt. Een uiting van solidariteit met een hoge symbolische waarde voor de samenleving. Immers, terreur is terreur en terreur maakt geen onderscheid in wie het tot slachtoffer maakt: moslim, christen, atheïst, Koerd, Turk, Soenniet, Aleviet, zwart of wit.

Hoe kan het dan, beste meneer Jozias van Aartsen (En dan spreek ik u direct aan, omdat ik hoop dat u deze column zult lezen), dat aan het begin van deze week in uw stad en in de stad van burgemeester Eberhard van der Laan, sympathisanten van de terreurbeweging PKK, haar Syrische tak YPG en de splintergroepering TAK, die in de afgelopen twaalf maanden 11 van de 17 aanslagen die in een jaar tijd zijn gepleegd in Turkije en waarbij in totaal 298 mensen zijn omgekomen en meer dan duizend mensen gewond zijn geraakt, doodnormaal kunnen demonstreren? Is het niet op het absurde af dat twee van de G4 gemeenten die vandaag de Turkse vlag halfstok hebben gehangen, twee dagen geleden nog toestonden dat sympathisanten van een terreurbeweging in hartje centrum een stand mochten opzetten?

De PKK is een internationaal erkende (Ook door Nederland) terreurbeweging. Het is een smet op het blazoen van de internationale stad van vrede en recht, dat sympathisanten van die terreurbeweging, openlijk demonstreren op straat en eisen dat de gevangen genomen terreurkopstuk Abdullah Ocalan vrijkomt. Moet u zich voorstellen, geachte heer van Aartsen, dat uw gemeente toestaat dat ISIS sympathisanten demonstreren voor de terreurbeweging en eisen dat gevangen genomen IS-strijders worden vrijgelaten. Dat is toch ondenkbaar? Waarom staat uw stad, die symbool staat voor het internationaal recht en voor vrede, dan toe dat er onderscheid gemaakt wordt in terreur? Wordt het niet tijd om woord bij de daad te voegen en uw afschuw over terreur niet alleen in een brief en in een vlag die halfstok hangt, te uiten, maar ook door alle terreurgroepen en symbolen van die terreurgroepen te verbannen uit uw stad?

Of het nou de PKK of ISIS is. Terreur is terreur, geachte burgemeester. U kunt er niet voor kiezen om de ene terreurbeweging alle bewegingsvrijheid te geven en de andere terreurbeweging keihard aan te pakken. Laat in uw beleid zien dat u geen onderscheid maakt in terreur en verban de PKK uit de internationale stad van vrede en recht.


HELP DIT PLATFORM GROEIEN EN MINDER AFHANKELIJK WORDEN
VAN 
ADVERTENTIE-INKOMSTEN PER KLIK.
REGISTREER JE HIER EN WORD DONATEUR.