Home Opinie De radicale leugens tegen DENK

De radicale leugens tegen DENK

Wordt dit het nieuwe logo van de Volkskrant in 2030?

Het valt steeds meer en meer Nederlanders op, de gefabriceerde hetze tegen de nieuwe politieke partij DENK. Inmiddels doen alle grote kranten eraan mee, aangemoedigd door de klassieke rechtsradicale blogs.

Advertentie

“DENK zou bijeenkomsten bezoeken van de Grijze Wolven, DENK zou een filiaal zijn van de AK-Partij, DENK zou de lange arm zijn van de Turkse president Erdogan” en “DENK zou een gevaarlijke beweging zijn”. Zo gevaarlijk zelfs dat de commissie stiekem maar voorzorgsmaatregelen moet treffen en er wetten aangepast moeten worden uit angst voor één partij. Nee, u leest het goed, niet de partij die bakken met geld heeft ontvangen van rijke zionistische sponsoren uit Amerika en Israël, de PVV, maar DENK de partij met een open-leden-structuur en fondsen die hier in Nederland zijn geworven, is een gevaar.

Ik heb absoluut geen idee wie de eersten waren die de ongefundeerde, niet aangetoonde beweringen hebben gedaan over de vermeende banden van de partij met een buitenlandse mogendheid, maar het begint nu aardig mainstream te geraken. Waren het eerst slechts de rechtsradicale blogggers wiens stukjes vaak op PVV-pagina’s worden gedeeld en zionisten die de soennitische islam liever uit Nederland zien verdwijnen in de huidige vorm, zien we nu ineens ook “normale” kranten die dezelfde ongefundeerde leugens gaan verspreiden. Kranten als de Volkskrant onder leiding van Philippe Remarque.

De Volkskrant publiceerde vandaag een stuk van de Koerdische schrijver Celal Altuntas, die normaliter zijn literaire braaksels tentoonstelt op joop en waarin hij bijvoorbeeld pleit voor een opstand van moslims tegen het Turkse optreden tegen de PKK: Stukjes waarin hij schrijft dat “Moslims moeten inzien dat er iets mis is met de islamitische leer” en waarin hij pleit voor een “Stop van EU-gelden naar Turkije”. Stukjes waarin een diepe aversie tegen Turken en Soennieten voelbaar is. Zo ervaren veel Turken die ik daarover spreek. Vandaag schrijft Celal Altuntas “Zo te zien willen sommige groeperingen, waaronder de afdeling van de AKP in Nederland, Denk, die twee crises flink misbruiken”. Altuntas maakt hier een harde claim door te stellen dat DENK een afdeling van de AKP in Nederland is. Een bewering zoals Altuntas die doet in zijn column dient onderbouwd te worden met feiten en bewijzen. Evenals beweringen die gedaan worden door zijn ideologie-genoot Sadet Karabulut, die het voor zover ik dat weet nooit over de afperspraktijken van de PKK, de jaarlijks terugkerende KAMPANYA, in Nederland heeft, maar het altijd wil hebben over de Turkse culturele verenigingen en moskeeën, wiens invloed ze wenst af te breken. Indien de Volkskrant niet overgaat tot een rectificatie of bewijzen van Altuntas levert voor de gedane uitspraak, dan lijkt dit op het bewust verspreiden en in stand houden van een leugen en zou de bal bij DENK liggen om hier juridisch actie op te ondernemen.

De radicale coalitie richt zichzelf nu vooral even op DENK, maar het is een kwestie van tijd voordat al die pijlen weer richting de Turks culturele verenigingen en moskeeën staan gericht. De vrijheid van godsdienst staat ernstig onder druk in Nederland. En de anti-soennitische en anti-Turkse coalitie komt dit keer uit zowel rechtse als linkse hoek. Als er iets is wat Altuntas en de zijnen bereiken met hun campagne tegen DENK op basis van niet-aantoonbare feiten, dan is het dat ze er meer mensen naar DENK mee drijven dan ze zelf doorhebben.