Home Nieuws De meest gezochte misdadigers van Turkije

De meest gezochte misdadigers van Turkije

Turkije heeft op 28 oktober een lijst gepubliceerd van de meest gezochte terroristen, met inbegrip van de islamitische geleerde Fethullah Gülen, de leiders van de terreurbeweging PKK en ISIS of IS.

Advertentie

Op de lijst staan de namen en andere gedetailleerde informatie over 728 mensen, verspreid over vijf kleurencategorieën van rood (meest gezochte) naar blauw, groen, oranje en grijs.

Eén van de namen op de rode lijst is de in zelfopgelegde ballingschap in de VS levende geestelijke Fethullah Gülen, die verdacht wordt van terroristische activiteiten en het plotten tegen de Turkse regering door activiteiten van de zogenoemde “Parallelle staat”.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken publiceerde de lijst op dezelfde dag dat Koza Ipek Holding’s twee televisiestations uit de lucht werd gehaald. De Holding wordt ervan verdacht banden te hebben met Gülen.

Anderen op de rode lijst zijn topiguren van de PKK, waaronder één van de oprichters Cemil Bayık, uitvoerend leider Murat Karayılan en topfiguur Duran Kalkan, volgens het Turkse staatspersbureau.

Op de lijst staan ook 72 leden van de PKK, 12 leden van ISIS en militanten van de extreemlinkse DHKP-C en MLKP.

Informatie die leidt tot de arrestatie van mensen op de lijst kan een beloning opleveren tussen de 300.000 TL (€ 90.000) en 4 miljoen TL (€ 1.2 miljoen), volgens de website TERORARANANLAR.

Most Wanted Turkey