Home Opinie De kwestie Juliette Rot, Democratisch Zaanstad en de Vomar-boys: wat de media...

De kwestie Juliette Rot, Democratisch Zaanstad en de Vomar-boys: wat de media je niet vertellen

Sinds de incidenten in Poelenburg met de Vomar-Vloggerboys (Heb jij al afstand genomen?), is de partij Democratisch Zaanstad (DZ) flink in beeld gekomen.

Advertentie

Raadslid voor die partij, Juliette Rot, die zichzelf heeft gekatapulteerd in het programma Pauw, is inmiddels door iedere krant genoemd en geroemd, omdat ze met haar kleine lengte durft op te staan tegen sul-le-ke lange en brutale jongens. En ook internationale media doken bovenop haar. In figuurlijke zin uiteraard.

“Gevaren islam”

Voor media is het natuurlijk smullen als een Nederlander met een kleurtje zich opwerpt als dé voorvechter van het vrije westen. Media hebben hun rol met verve vervuld, door alle jongens die het lijdend voorwerp zijn, tot aan hun gezinssituatie en inkomen uit te pluizen en voor de leeuwen te werpen, maar hebben het nagelaten om de partij Democratisch Zaanstad, haar fractievoorzitter en raadslid Juliette Rot eens onder de loep te nemen. Zo is in de Twittertijdlijn van Rot te zien, dat het raadslid positief staat tegenover de apartheidsstaat Israël en noemt ze de uitspraak “Niet mijn woorden, maar uw zwijgen over de gevaren van de islam heeft negatieve invloed“, een “Gouden uitspraak“. Zo staat ook de sociale media van fractievoorzitter van DZ bol van anti-islam retoriek en leugens met betrekking tot minderheden. Mijn gewaardeerde Twitter-vriend @Allochtoons is er eens ingedoken en kwam tot ontdekkingen die mijn nekharen overeind deden staan. Bekijk zijn Tweets en Tweets van Juliette Rot hieronder en vel zelf je oordeel. Voor mij is het duidelijk waarom ze door rechtse tot extreemrechtse media wordt omarmd en bejubeld, en waarom ze vier dagen geleden een bosje bloemen in ontvangst mocht nemen van de fundamentalistische ziochristelijke partij ChristenUnie voor haar ‘Moedige optreden’.

Etnisch-specifieke motie

Wat verder opvalt is dat Democratisch Zaanstad in haar partijprogramma een discrepantie heeft staan. Op pagina tien van het verkiezingsprogramma (PDF) staat over het bureau discriminatiezaken: “Democratisch Zaanstad vindt dat de subsidie kan worden stopgezet, omdat dit bureau in de praktijk nauwelijks zichtbaar is en vooral niet doet wat het zou moeten doen. Daarnaast is discriminatie al strafrechtelijk vervolgbaar en zien wij geen meerwaarde van deze organisatie“, terwijl iets verderop wordt gerept over “Culturele uitwassen zoals: uithuwelijking, maagdelijkheidcultus, homofobie, Jodenhaat [sic], onderdrukking van vrouwen, eerwraak en vrouwenbesnijdenis zullen hard bestreden moeten worden“. In een interview dat ze onlangs aan het Reformatorisch Dagblad heeft gegeven, spreekt Rot over dat ze het “Jammer vindt dat de jongens nu worden aangesproken op hun Turkse afkomst“. “Zelf heb ik een Antilliaanse vader en een Nederlandse moeder – een bewijs dat verschillende culturen goed kunnen samenleven,” zegt ze verder. Hoe brutaal kun je zijn, wanneer jouw partij in 2013 een etnisch-specifieke motie heeft ingediend om antisemitisme in Zaanstad onder Turkse jongeren tegen te gaan? Hoe brutaal ben je dan?

Tijd om op te groeien Vomar-Boys

Gedragingen van deze vloggers en de VOMAR-jongens, dat één-op-één een kopie lijkt van waar GeenStijl en Powned mee groot zijn geworden, wil ik absoluut niet verdedigen of goedpraten. Verre van dat. Ik ben voorstander van fatsoen en een strikte pedagogische aanpak van alle jongeren. Je krijgt in dit land alle kansen van de wereld en die benutten deze jongeren niet en dat is erg jammer. Je hoeft deze jongeren ook niet te pamperen of te belonen voor negatief gedrag. Maar ik vind wel dat zowel media als politiek deze gebeurtenissen op een ontzettend eenzijdige manier belichten. Zij geven aan deze jongeren de boodschap dat als je een afkeer hebt van de islam/islamisme/moslims/Turken, je gelanceerd kan worden als superster, maar andersom de grond ingetrapt wordt. Uiteraard sta ik ook niet achter bedreigingen die het raadslid ontvangt. We leven in een democratische rechtsstaat en er zijn andere manieren om mensen aan te pakken, wanneer ze strafbare uitlatingen doen. Bovendien veel effectiever dan het gooien met eieren. Het is tijd om op te groeien “Vomar-boys from the hood“. De Nederlandse rechtsstaat biedt ons alle ruimte en middelen om iets van onze levens te maken. En racisten dienen we in de rechtszaal aan te pakken. Drop de eieren, pak de studieboeken op en bewapen je met kennis in de strijd tegen racisme, moslimhaat en uitsluiting.

De Tweets hieronder spreken voor zich. Kijk en oordeel zelf. Het laatste woord hierover en de ronduit racistische agenda en islamofobe opvattingen van deze figuren op onze “Hoodblog” is uiteraard nog niet geschreven.

 

Gaan we over in Tweets van de heldin die toch geen heldin bleek.
screenshot_20160917-202251

screenshot_20160917-202336

screenshot_20160917-202355

screenshot_20160917-202425

screenshot_20160917-202443

screenshot_20160917-202606

screenshot_20160917-202703

screenshot_20160917-202736

screenshot_20160917-202816

screenshot_20160917-202915

screenshot_20160917-203030

screenshot_20160917-203056

screenshot_20160917-203116