Home Nieuws De duistere zijde van Israël’s Eurovision Songfestival winst

De duistere zijde van Israël’s Eurovision Songfestival winst

Het is jullie niet ontgaan dat de Eurovision-bokaal van dit jaar, mede door de inzet van Israël en de pro-Israëlische lobby in het westen, zaterdag naar Israël is gegaan. Westerse media schrijven niets dan lof over het ‘succes’, maar er is ook een duistere zijde van Israël’s inzet, die niet vermeld wordt in hun berichtgeving. Alleen op sociale media is nog kritiek te horen op de dubieuze Israëlische deelname.

Advertentie

Netta Barzilai (25) won met haar act niet alleen het Eurovision songfestival, maar ook een belangrijke PR-strijd om de misdaden van haar land wit te wassen middels muziek. Niet voor niets sloot Netta af met de woorden “Volgend jaar in Jeruzalem, bedankt Europa!“. Israël is bezig met een stelselmatige etnische zuivering in Jeruzalem, om het zoals het deed op de Westelijke Jordaanoever, te annexeren van de Palestijnen.

Actiegroep Zero Points to Israeli Apartheid (ZPIA) riep eerder op om Israël te boycotten en de European Broadcasting Union te vragen om het lidmaatschap van de Israëlische omroep te beëindigen vanwege haar medeplichtigheid bij het onderdrukken van de Palestijnse bevolking.

Volgens ZPIA is het ook belangrijk om een signaal af te geven vanwege het militaire verleden van de Eurovision-zangeres Netta Barzilai, die in 2014 diende in de Israëlische marine, waar ze ‘My Sailor is My Angel’ zong tegenover mariniers die later in dat jaar onderdeel uitmaakten van de massamoorden ‘Operation Protective Edge’ in Gaza. Meer dan 2100 mensen werden daarbij koelbloedig vermoord, waarvan het overgrote merendeel burgers, waaronder 577 kinderen.

Eén van die slachtoffers waren de Bakr Boys, die werden gedood door vuur vanaf de Israëlische marine, terwijl ze voetbalden op het strand van Gaza. De wereld reageerde geschokt op de koelbloedige moordpartijen, maar Israël kwam ermee weg zonder sancties.

Israël belegert Gaza tot op de dag van vandaag vanaf het land en vanaf de zee, waardoor het piepkleine dichtbevolkte gebied beschouwd kan worden als ‘s werelds grootste openluchtgevangenis.


DutchTurks is een blijvend geluid in het medialandschap dankzij onze vrijwilligers en giften. Word nu ook donateur en draag jouw steentje bij aan objectief nieuws en scherpe opiniestukken.  

Steun onafhankelijke media