Home Nieuws Dader schietpartij Utrecht richtte zich op een vrouw

Dader schietpartij Utrecht richtte zich op een vrouw

Volgens één van de ooggetuigen van de schietpartij in een tram in Utrecht richtte de hoofdverdachte Gökmen Tanis zich op één vrouw in het bijzonder. Onbevestigde berichten die circuleren, hebben het over zijn schoonzus of een ex-vriendin. Tanis stond ook bekend als een veelpleger en stond de afgelopen jaren terecht voor meerdere zaken. Van de dader wordt ook gedacht dat hij een mentale beperking heeft en herhaaldelijk gewelddadig gedrag vertoont. Onder de slachtoffers zijn moslims en mensen met een migratieachtergrond.

Advertentie

Tanis richtte zich volgens één van de ooggetuigen ook op mensen die de vrouw te hulp schoten. “Het gebeurde in het tramstel achter mij. Er was ineens commotie. De tram kwam stil te staan in een bocht dus ik kon goed zien wat er in het tramstel achter mij gebeurde. De deur van de tram werd geforceerd en er werden ramen ingeslagen. In ons tramstel was verwarring maar bleef het redelijk kalm,” verklaart hij tegenover media.

Schoten in de tram

Er was op dat moment zeker al geschoten in dat tramstel achter mij. Je hoorde van die plop-plop-plop-geluiden, alsof er een geluiddemper op zat. Daarna zag ik mensen naar buiten rennen, echt voor hun leven. Ik had het gevoel dat hij zich speciaal op een iemand richtte want ik zag een vrouw naar buiten kruipen. Omstanders probeerden haar weg te trekken maar toen ze dat deden ging die man speciaal achter haar aan en mikte op die omstanders. Nee, ik kon niet goed zien hoe hij eruit zag. Hij had een donkere jas aan, normaal postuur, en had een lang pistool in zijn hand. Gewoon zo’n handpistool, geen automatisch wapen, voor zover ik kon zien. Daarna ging ie nog achter iemand aan, met een geel hesje, die die vrouw probeerde te helpen, en daarna kon ik het niet meer zien,” aldus de getuige.

Tanis stond de afgelopen jaren terecht voor onder andere schieten met een vuurwapen, poging tot doodslag en verkrachting, maar ook voor kleinere delicten zoals belediging en bedreiging, rijden onder invloed, fietsendiefstal, inbraak en plassen in een politiecel.

Vorig artikelDodental schietpartij Utrecht opgelopen
Volgend artikelDader schietpartij Utrecht aangehouden