Home Nieuws D66 stemt tegen motie voor vrijlating Palestijnse tiener Ahed Tamimi

D66 stemt tegen motie voor vrijlating Palestijnse tiener Ahed Tamimi

D66 heeft samen met andere partijen in de Tweede Kamer een motie afgewezen waarin de regering wordt verzocht om op te roepen de Palestijnse tiener Ahed Tamimi vrij te laten.

Advertentie

Tamimi werd bij een nachtelijke razzia op 19 december 2017 uit haar familiehuis in Nabi Saleh gehaald door het israëlisch bezettingsleger en wordt sindsdien van gevangenis naar gevangenis verplaatst. Zo werd ze ook vastgehouden in de beruchte israëlische kindermartelgevangenis Moscobiyeh in West-Jeruzalem, waartoe ze tegen internationale rechtsregels in is verplaatst.

Netanyahu-regime israël klaagt gearresteerde Palestijnse verzetsheldin Ahed Tamimi (16) aan voor weren bezettingssoldaten van woonerf familie

Israëlische bezettingssoldaten probeerden het erf van de familie Tamimi binnen te dringen, daags nadat andere israëlische soldaten het 15-jarig neefje van Ahed in het gezicht schoten. Hoewel hij met ernstige inwendige bloedingen 72 uur in een kunstmatige coma werd gehouden, overleefde hij het incident.

Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde tegen de motie waarin de Nederlandse regering wordt verzocht zich uit te spreken voor vrijlating van de Palestijnse tiener Ahed Tamimi die door israël terechtstaat voor een militaire rechtbank. D66, VVD, SGP, CDA, ChristenUnie, PVV en FvD stemden allen tegen de motie die door Ploumen, Ojik en Karabulut werd ingediend.

Open brief aan Sjoerdsma over D66 en: PKK; afschaffing dubbele nationaliteit; referenda en democratisch recht

De regering van Chili is het eerste land dat Israël heeft opgeroepen om de Palestijnse tiener vrij te laten.