Home Nieuws Crowdfunding voor slachtoffers racistische aanval Urk

Crowdfunding voor slachtoffers racistische aanval Urk

Een groep mensen die hun solidariteit wil betuigen aan het Marokkaans-Nederlandse gezin in Urk dat is aangevallen door tientallen racistische jongeren, is een crowdfundingsactie gestart om het gezin een hart onder de riem te steken. Het gezin heeft Hart van Nederland laten weten erg blij te zijn met deze spontane actie en zeggen dat ze het heel lief vinden.

Advertentie

Op het moment dat de vader van het gezin uit huis was, werd het gezin belaagd door tientallen jongeren die zich voor het huis verzamelden en uiteindelijk hun weg naar binnen forceerden en meerdere mensen, inclusief de moeder van het gezin, mishandelden onder het roepen van racistische leuzen. De politie dreef de gewelddadige racistische jongeren met wapenstokken en honden uiteen.

Bezorgde burgers

De initiatiefnemers van de groep omschrijven zichzelf als een groep van circa 50 bezorgde burgers met diverse achtergronden, die de handen ineen hebben geslagen om in actie te komen voor het Urks gezin. “Wij geven gehoor aan de vele oproepen om iets voor het gezin te betekenen en zetten hiervoor o.a. een crowdfunding op. Hier hopen we het gezin een hart mee onder de riem te steken,” aldus de groep. Er is voor het gezin al meer dan 6.000 Euro opgehaald.

Doneren

Mensen die doneren kunnen ook een bericht achterlaten zoals enkelen dat al hebben gedaan. Donateur Paul schrijft “Sterkte. Weet dat verreweg de meeste Nederlanders dit gedrag volstrekt verwerpelijk vinden“. Gonnie schrijft “Ik hoop dat het gezin dit leest. Jullie zijn niet alleen, er zijn in Nederland ook nog mensen die dit afschuwelijk vinden. En wij zijn met meer. Heel veel sterkte voor jullie en liefs!”. Rob schrijft “De realiteit is dat er in Nederland iets goed mis is met opvoeding en onderwijs voor jongeren en kinderen en dat het systeem faalt in een van de belangrijkste aspecten van menselijke ontwikkeling, namelijk SAMENLEVEN.

Mensen die meer informatie willen vragen over de crowdfundingactie [LINK] kunnen contact opnemen met Asma Halusi via solidairmetgezinurk@gmail.com.