Home Nieuws Corendon topman Atilay Uslu beboet om “te laag salaris”

Corendon topman Atilay Uslu beboet om “te laag salaris”

De Belastingdienst vindt het salaris van Corendon-oprichter Atilay Uslu te laag. Daarom moet Uslu een naheffing van zes ton betalen. De topman van de luchtvaartmaatschappij keert zichzelf een salaris uit dat onder de Balkenende-norm ligt volgens de belastingdienst.

Advertentie

De eigenaar van Corendon, Atilay Uslu geeft tegenover BNR nieuwsradio aan dat hij zijn salaris niet weinig vindt. “Ik verdien ruim 150.000 euro salaris, plus een auto, alles. Mijn salaris wordt ieder jaar gecontroleerd door de fiscalist, mijn accountant. Conform de wet verdien ik genoeg. Maar de Belastingdienst zegt ‘dat is niet genoeg’. Ik verdien rond de Balkendende-norm en ik moet eigenlijk rond de 3 ton verdienen. Dat is het enige argument. Als ik nou dividend had laten uitkeren naar mezelf, dan kan ik het nog wel begrijpen. Maar in die drie, vier jaar tijd heb ik 0 euro dividend laten uitkeren. Ik leef van mijn salaris en dat is ruimschoots voldoende”, aldus Uslu.

In juni meldde Quote nog dat het bedrijf van Uslu, Corendon reizen, in onrustig vaarwater dreigde te geraken door miljoenenclaims. Quote schreef daarover “Atilay Uslu beleeft wat minder leuke tijden. Zijn reisbedrijf Corendon is onlangs veroordeeld voor het betalen van ruim €1 miljoen omdat het reisagenten hogere prijzen liet rekenen dan via de eigen website van Corendon. En dat mag niet. Bij die miljoen zal het vermoedelijk niet blijven, want er lopen meer van dergelijke zaken tegen Corendon.” De grootste claim, een claim van 4 miljoen euro van Tjingo, is inmiddels van tafel.

Atilay Uslu