Home Nieuws CNN ontslaat commentator na kritiek op Israël

CNN ontslaat commentator na kritiek op Israël

De Amerikaanse tv-zender CNN heeft professor en politiek commentator Marc Lamont Hill ontslagen na kritiek in de VN op de illegale Israëlische bezetting van Palestina. Lamont Hill riep op tot vrede en rechtvaardigheid. De zender bezweek onder druk van rechtsextremisten en ultrazionistische lobbygroepen en heeft het contract met Lamont Hill beëindigd. De gehele speech is onderaan het artikel terug te beluisteren.

Veel kritiek op de speech van Lamont Hill kwam van de radicale lobbygroep Anti Defamation League, dat zich zegt bezig te houden met het bestrijden van antisemitisme, maar in werkelijkheid fungeert als de lange arm van Israël in de VS.

Lamont Hill is professor mediastudies aan de Temple University in Philadelphia en was in dienst bij CNN als politiek commentator. Hill riep in de VN op om solidariteit met de Palestijnen niet alleen te beperken tot woorden, maar ook over te gaan tot een boycot van en het desinvesteren in Israël en zei dat het streven is om een vrij Palestina van de rivier tot aan de zee is. In zijn speech maakt Lamont Hill duidelijk dat het niet gaat tot de destructie van iets of iemand, maar een oproep is tot rechtvaardigheid zowel in Israël als in Gaza en de Westelijke Jordaanoever.

De Israël-lobby rukte deze verklaringen uit zijn verband en begon een lastercampagne om de professor ontslagen te krijgen. CNN bezweek uiteindelijk, maar lijkt zich te hebben verkeken op de situatie. Prominente joden staan achter professor Lamont Hill en zeggen het een schande te vinden dat CNN zich heeft laten leiden door een handjevol extremisten.

https://twitter.com/IBJIYONGI/status/1068225165388066817

De gehele speech van Marc Lamont Hill in de VN.

Nederlandse media willen niet dat je ‘The Lobby’ ziet