Home Overig Clinton team pushte oorlog Syrië voor Israël

Clinton team pushte oorlog Syrië voor Israël

Hillary Clinton met één van haar financiers, de Israëlische miljardair Haim Saban. De ultrazionist Haim Saban doneerde 10 miljoen dollar aan de verkiezingscampagne van Hillary Clinton.

Het team van Hillary Clinton, die in de race voor het presidentschap is, pushte de oorlog in Syrië om Israël te helpen. Dat schrijft Philip Weiss maandag in Mondoweiss.

Weiss schrijft dat op basis van e-mails die afkomstig zijn van de e-mailserver van Hillary Clinton uit haar tijd als Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken. Wikileaks gooide in maart 2016 de leaks van haar privé-server online met zo’n 30,322 doorzoekbare e-mails en bijlagen uit de periode 30 juni 2010 tot 12 augustus 2014. Het Freedom Of Information Act verzoek om de e-mails die van en naar het privé e-mailadres van Hillary Clinton gingen, werd ingediend door de Republikeinse lobbygroep America Rising, die Democratische kandidaten op de voet volgt om hun zwakke punten op te sporen. Uit de geopenbaarde e-mails blijkt nu dat het Clinton Team voor het rekken van de oorlog in Syrië was, omdat het goed zou zijn voor Israël.

In één van de Clinton e-mails wordt gesproken over een Amerikaanse interventie in Syrië in 2012 en 2013 om “Israël te helpen” en het Witte Huis te helpen om “De spanningen met Israël te doen afnemen”.

Weiss schrijft verder dat de grootste donoren van de nieuwe Clinton campagne ($76 miljoen) Israël suppporters zijn, waaronder Haim Saban ($10 miljoen), S. Daniel Abraham, Steven Spielberg ($1 miljoen), Jeffrey Katzenberg ($1 miljoen), Herbert Sandler ($2.5 miljoen), George Soros (die ook liberale zionistische groepen sponsort) en Bernard Schwartz ($1 miljoen).

In de e-mails wordt daarnaast gesproken over het counteren van het as van verzet door het Syrische volk te helpen het regime van Bashar Assad omver te werpen: “De beste manier om Israël te helpen met Iran’s groeiende nucleaire mogelijkheden is het helpen van de Syrische bevolking bij het omverwerpen van het regime van Bashar Assad. Als Assad is vertrokken, zal Iran niet langer een dreiging zijn via haar proxies. Het is een mogelijkheid voor Israël en de Verenigde Staten om gezamenlijk rode lijnen af te spreen voor wanneer het nucleaire programma van Iran een onacceptabele niveau bereikt. In het kort, kan het Witte Huis de spanningen die zijn ontstaan met Israël over Iran, goedmaken in Syrië.

Het omverwerpen van Assad zal niet alleen een positieve invloed hebben om Israël’s veiligheid, maar het zal ook een eind brengen aan de Israëlische angst om haar monopolie op kernwapens te verliezen. Daarna kunnen Israël en de Verenigde Staten een gezamenlijke visie bepalen voor wanneer het Iraanse programma zo gevaarlijk is, dat er militaire actie nodig is.

Donald Trump of Hillary Clinton?

View Results

Laden ... Laden ...

Lees het volledige Engelstalige artikel van Philip Weiss op Mondoweiss .

Clinton laat zich omkopen door Israëlische miljardair