Home Opinie Clinton laat zich omkopen door Israëlische miljardair

Clinton laat zich omkopen door Israëlische miljardair

Hillary Clinton met één van haar financiers, de Israëlische miljardair Haim Saban. De ultrazionist Haim Saban doneerde 10 miljoen dollar aan de verkiezingscampagne van Hillary Clinton.

Van een onzer redacteuren,
Hillary Rodham Clinton heeft zich uitgesproken tegen de Boycott, Divestment and Sanctions-beweging [BDS] die erop gericht is, Israël middels economische druk te dwingen zich aan internationale verdragen te houden en te stoppen met mensenrechtenschendingen. Dit deed zij in een brief aan de Amerikaans-Israëlische miljardair Haim Saban.

Saban die in Egypte werd geboren in een joodse familie en respectievelijk naar Israël en Amerika emigreerde, is een mediamagnaat die regelmatig de kas spekt van democratische kandidaten.

Advertentie

Hillary schrijft hem in haar brief: 
“Ik weet dat je het ermee eens bent, dat we ervoor moeten zorgen dat het tegengaan van BDS prioriteit heeft. Ik ben op zoek naar uw advies over hoe we samen kunnen werken – binnen de partijlijnen en met diverse geluiden- om deze trend tegen te gaan met informatie en belangenbehartiging en terug te vechten tegen verdere pogingen om Israël te isoleren en te delegitimeren”.

De democratische kandidaat Clinton sluit haar brief af met het vooruitzicht BDS in de komende weken aan te pakken tijdens haar campagne. De brief werd bij wijze van PR openbaar gemaakt door de Amerikaans-Israëlische miljardair.

“Ik zal me hierover in het openbaar uitspreken in de komende weken en ik popel om uw perspectief en advies te horen,” schrijft ze verder.

Saban reageerde op de brief door te zeggen “Zoals ik al een langere tijd heb betoogd, wanneer Hillary president wordt, zal ze de VS-Israëlische relaties versterken”.

De 143e rijkste persoon in Amerika met een nettowaarde van $ 3.000.000.000,00 is een gulle gever wanneer het aankomt op het aan de macht helpen van mensen die Israël’s beleid beschermen.

Saban die rijk is geworden met het schrijven en verkopen van jingles in kinderseries, waaronder Inspector Gadget, He-Man en de Mighty Morphin Power Rangers, was mede-eigenaar van Fox Family Worldwide die hij samen met News Corporation verkocht aan The Walt Disney Company. Een deal waar hij $ 1,6 miljard dollar aan overhield. Ook was hij eigenaar van vijf Duitse zenders, waarvan hij de aandelen in 2003 voor €7,50 opkocht en in 2007 voor €22,40 per stuk verkocht.

Saban is oprichter van Saban Center for Middle East Policy als onderdeel van de Brookings Institute denktank en ziet zichzelf als een voorvechter van Israël’s bestaansrecht, ten koste van alles. Zo maakte het hem in 2003 niets uit dat Bush van de Republikeinse Partij herkozen werd. Haim Saban sponsorde de herverkiezing van George W. Bush in 2004.

In principe is er een verschil tussen Democraten en Republikeinen in Amerika, maar in feite bepalen keiharde dollars en shekels van Israëlische extremisten de politieke agenda.

In principe kan Saban’s financiële stimulans als een donatie aan een verkiezingscampagne beschouwd worden, maar in feite is het een ordinaire omkoping.

Just Follow the Money.

Haim Hillary Letter