Home Nieuws CIDI spant Kim Putters directeur SCP voor karretje zonder medeweten

CIDI spant Kim Putters directeur SCP voor karretje zonder medeweten

De Israëlische lobbygroep CIDI afficheerde zich in december met verschillende sprekers zoals Tweede Kamerlid Han ten Broeke, oud-NOS correspondent Paul Sneijder en SCP directeur Kim Putters, die trainingen zouden verzorgen aan joodse jongeren om ze klaar te stomen voor het publieke debat. Onwaar zegt directeur Kim Putters vandaag via Twitter.

Advertentie

Hij reageerde daarmee op mensen die hem al geruime tijd bevragen over zijn bijdrage aan de trainingen van het CIDI. Vandaag geloofde hij zijn ogen niet toen hij daadwerkelijk op de website van het CIDI keek en zijn naam zag prijken op de affiche. De Israëlische lobbygroep, die ook een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nederlandse regering, haalde de affiche vrijwel meteen van de website en publiceerde kort daarna een nieuwe.

Ook de namen van Paul Sneijder en Han ten Broeke zijn van de affiche gehaald. Onduidelijk is of ook zij zonder medeweten voor het karretje van de Israëlische lobbby zijn gespannen.

De trainingen voor het CIDI worden verzorgd door communicatiebureau Schinkelshoek en Verhoog die ook trainingen verzorgt voor de Eerste en Tweede Kamer, verschillende Nederlandse gemeenten waaronder Amsterdam, het ministerie van Binnenlandse zaken en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Volgens CIDI directeur Hanna Luden is er sprake van een misverstand. Het CIDI was in de veronderstelling dat de heer Putters had toegezegd en zou hem om die reden op de affiche hebben opgenomen. “Putters zou eerder hebben aangegeven van de affiche gehaald te willen worden, maar dit was niet gebeurd”. Nu Putters vandaag na de zoveelste keer weer werd bevraagd over zijn onpartijdigheid in verband met de CIDI trainingen nam hij contact op met het CIDI, die zijn naam er vrijwel meteen afhaalde. Volgens Luden is het nog geen gelopen race en proberen ze de directeur van het SCP toch over te halen om de trainingen te verzorgen.

CIDI affiche
De affiche in kwestie die werd weggemoffeld.