Home Nieuws CIDI organiseert informatieavond met Israëlische oorlogsmisdadiger “Mavi Marmara-slachting”

CIDI organiseert informatieavond met Israëlische oorlogsmisdadiger “Mavi Marmara-slachting”

De pro-Israël lobbyorganisatie CIDI [Centrum voor Informatie en Documentatie Israël] organiseert op donderdag 11 september een informatieavond met de Israëlische oorlogsmisdadiger Amos Yadlin, die mede verantwoordelijk is geweest voor de “Mavi Marmara-slachting”. De voormalige Israëlische generaal Amos Yadlin die meer dan 40 jaar heeft gediend in het Israëlisch leger en zelf meer dan 250 gevechtsmissies heeft gevlogen, was aan het eind van zijn carrière het hoofd van de Israëlische Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdiensten [AMAN] en betrokken bij de brute aanval op het Freedom Flotilla hulpkonvooi voor Gaza.

Advertentie

Amos Yadlin die in 2013 nog werd vastgehouden en is ondervraagd op de Londense luchthaven Heathrow voor vermeende oorlogsmisdaden tegen 32 Engelse burgers die aangevallen zijn op de Freedom Flotilla’s “Mavi Marmara”, werd er 45 minuten lang ondervraagd. De Engelse burgers hadden een zaak aangespannen tegen hem en enkele andere Israëlische generaals voor de brute slachting van onschuldige activisten, die de blokkade op Gaza wilden doorbreken met een hulpgoederenkonvooi. Amos Yadlin was na de 45 minuten durende ondervraging in Londen weer vrijgelaten, omdat er destijds geen arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd was door de rechtbank in Istanbul.

Aan de rechtszaak die eind 2013 werd gehouden in Istanbul namen 260 advocaten deel, namens ongeveer 500 slachtoffers, die een collectieve zaak hadden aangespannen tegen de Israëlische oorlogsmisdadiger. De hogere rechtbank in Istanbul heeft Amos Yadlin veroordeeld tot 9 maal levenslang voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid bij de aanval op de “Mavi Marmara” en heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen hem.

De aankondiging voor de CIDI informatieavond op de website van de pro-Israëlische lobbyorganisatie in Nederland.
Yadlin (1951) is sinds 2011 directeur van het prestigieuze Institute for National Security Studies (INSS) in Tel Aviv. Daarvoor diende hij 40 jaar in het Israelische leger. Tijdens zijn actieve dienst was hij betrokken bij verschillende geruchtmakende acties. Hij maakte hij deel uit van de generale staf, was hoofd van de Defense Intelligence en was hij afgevaardigde van de IDF in de Verenigde Staten. Yadlin heeft veel publicaties op zijn naam staan over oa nationale veiligheid, de relatie tussen burgerij en leger, en militaire ethiek bij counterterrorisme.

Yadlin heeft veel publicaties op zijn naam staan over oa nationale veiligheid, de relatie tussen burgerij en leger, en militaire ethiek bij counterterrorisme.

Datum: Donderdag 11 september om 20.00 uur

Plaats: Eggertzaal (ingang rechts naast Het Nieuwe Kafe, Dam Amsterdam)

Toegang: Vrienden van CIDI gratis, anderen € 5,-

Aanmelding: Verplicht op cidi@cidi.nl of 070-3646862