Home Nieuws CIA komt tot onontkoombare conclusie dat Saudische kroonprins opdracht gaf voor moord...

CIA komt tot onontkoombare conclusie dat Saudische kroonprins opdracht gaf voor moord op Khashoggi

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA komt volgens de Washington Post tot de onontkoombare conclusie dat de Saudische kroonprins Mohammad bin Salman, lieveling van Amerikaanse neocons en de Israëllobby, opdracht gaf voor de gruwelijke moord op journalist Jamal Khashoggi.

Advertentie

Khashoggi werd op 2 oktober 2018 op gruwelijke wijze vermoord in het Saudisch consulaat in Istanbul, toen hij zich daar naartoe begaf om papieren te regelen om te kunnen trouwen met zijn Turkse verloofde Hatice Cengiz.

Eenmaal binnen werd Khashoggi opgewacht door een doodseskader uit Saudi Arabië, die waren ingevlogen toen duidelijk werd dat Khashoggi zich op die dag naar het consulaat zou begeven. Saillant detail daarbij is dat Khashoggi werd getraceerd en bespioneerd met behulp van Israëlische tech.

Waardige begrafenis

Het lichaam van Khashoggi is nog steeds spoorloos, terwijl de Saudische autoriteiten weigeren om verdachten uit te leveren aan Turkije om te laten verhoren. Turkije wil dat de Saudische journalist een waardige begrafenis krijgt, volgens islamitisch gebruik, maar de Saudi’s houden vol dat het stoffelijk overschot is overhandigd aan een lokale collaborateur en niet weten wat er met het lichaam is gebeurd. Het verhoren van verdachten door Turkije om te achterhalen waar het stoffelijk overschot is, wordt ook onmogelijk gemaakt door de Saudi’s.

Mohammad bin Salman verantwoordelijk

De Saudische aanklager was er snel bij om Mohammad bin Salman vrij te pleiten van de moord en kondigde deze week aan dat vijf van de verdachten geëxecuteerd zullen worden. Volgens velen om de opdrachtgever MBS buiten schot te houden. Na het analyseren van het materiaal dat Turkije heeft aangeleverd bij verschillende inlichtingendienst moet de CIA nu schoorvoetend toegeven dat de opdracht voor de moord nergens anders dan bij Mohammad bin Salman vandaan moet zijn gekomen.

Netanyahu vraagt Amerika om Saudische kroonprins Mohammad bin Salman te beschermen