Home Nieuws CHP: Arabische wereld ontfermt zich niet over de Palestijnen, zoals Turken dat...

CHP: Arabische wereld ontfermt zich niet over de Palestijnen, zoals Turken dat doen

De voorzitter van de grootste Turkse oppositiepartij CHP, Kemal Kilicdaroglu, zegt op de vergadering van zijn partij dat de Arabische wereld zich niet over de Palestijnen ontfermt zoals Turkije dat doet.

Kilicdaroglu veroordeelt het geweld waarmee Israëlische bezettingssoldaten 60 Palestijnen hebben vermoord maandag en noemt het een schande in de geschiedenis dat de Arabische leiders zich in stilzwijgen hullen.

De Arabische Wereld kan niet samenkomen en zich ontfermen over de Palestijnen. Er is geen grotere schande in de geschiedenis. Terwijl wij ons over hen ontfermen, lukt het hen niet om zich over de Palestijnen te ontfermen,” aldus oppositieleider Kilicdaroglu.

CHP bekritiseert ook de Amerikaanse president Trump en beschuldigt hem ervan om politieke listen in Israël in te zetten om de aandacht af te leiden van binnenlandse problemen in de Verenigde Staten. Volgens de Republikeinse Volkspartij heeft de VS haar rol als bemiddelaar in het vredesproces verkwanseld, omdat het partij kiest voor de Israëlische regering. “Trump heeft geen kans meer om vrede naar het Midden Oosten te brengen: hij brengt bloed, tranen en doden,” aldus Kilicdaroglu.

Het hart had gewild dat de wereld op zou staan tegenover deze massamoord. Er worden fluisterende protesten georganiseerd, met gedempte geluiden. De Arabische wereld… de Arabische wereld die in haarzelf niet een eenheid kan worden, de Arabische wereld die elkaar opeet, de Arabische wereld die elkaar wurgt, de Arabische wereld die zich laten bespelen door heersende machten… ze kunnen niet bijeen komen en zich ontfermen over Palestina. Er is geen grotere schande in de geschiedenis dan dit. Terwijl wij ons ontfermen, lukt het hen niet om zich over hen te ontfermen. Terwijl mensen die hun eigen land beschermen worden vermoord, is het een onverteerbare vorm van kritiek voor ons om met gedempte geluiden te protesteren“.