Home Nieuws China reageert op Turkse zorgen om beperkingen tijdens Ramadan

China reageert op Turkse zorgen om beperkingen tijdens Ramadan

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent dat het de godsdienstvrijheid van Oeigoerse moslims in Oost-Turkestan beperkt. Dat meldt de Turkse krant Hürriyet.

Advertentie

De Turkse regering heeft eerder bij de Chinese ambassadeur zijn zorgen geuit over berichten dat het gebed en vasten tijdens de Ramadan in Oost-Turkestan verboden is door de autoriteiten.

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken Chunying zegt in een verklaring dat China goede betrekkingen met Turkije wil en heeft om verduidelijking gevraagd over de verklaring van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

“U moet weten dat alle mensen in Xinjiang (Oost-Turkestan) godsdienstvrijheid hebben, zoals vastgelegd in de Chinese grondwet. We hopen dat de Turkse zijde China halverwege kan tegemoetkomen en zorgen voor een goede ontwikkeling van banden”, aldus de verklaring.

Vorige maand heeft de Chinese staatsmedia verklaringen gepubliceerd waarin het van partij-leden, ambtenaren, studenten en leerkrachten in het bijzonder, eist niet mee te doen met de Ramadan. Iets wat ook vorig jaar gebeurde.