Home Nieuws Chaos en rellen in meerdere steden na invoering avondklok

Chaos en rellen in meerdere steden na invoering avondklok

Na de invoering van de avondklok afgelopen zaterdag om 21.00 uur zijn er in meerdere steden rellen uitgebroken. Ook werd er in Eindhoven een supermarkt geplunderd. De rellen volgen een dag nadat in Urk een GGD teststraat in brand werd gestoken en jongeren slaags raakten met de politie. In Urk werd ook een cameraploeg van de NOS belaagd.

Vooral in de steden Amsterdam en Eindhoven liepen de spanningen hoog op. Ook in de steden Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Tilburg, Roermond, Helmond, Venlo, Enschede, Stein en Zwolle gingen mensen de straat op. In Eindhoven zijn tijdens de onlusten een supermarkt geplunderd en een auto van pro-Rail in brand gestoken. Op beelden is te zien hoe de politie waterkanonnen inzet en charges te paard uitvoert. Er zijn inmiddels al meer dan 100 mensen aangehouden bij de ongeregeldheden.

Advertentie

URK

Zaterdagavond waren er in de Gereformeerd Christelijke gemeente Urk onlusten uitgebroken toen een groep met 50 tot 200 auto’s zich verzamelde op één centraal punt en een GGD teststraat in brand stak. Een cameraploeg van de NOS die verslag wilde doen van de vernielingen werd belaagd. Een beveiliger van de cameraploeg kreeg een bijtende vloeistof in zijn gezicht gespoten.

Minister van Justitie Ferd Grapperhaus typeert de rellen als ‘simpelweg crimineel gedrag’ en zegt dat het niets te maken heeft met demonstreren tegen coronamaatregelen.

Een politiepaard gaat onderuit na een confrontatie met demonstranten.

Een vrouw wordt hard geraakt door het waterkanon en heeft zichtbare verwondingen aan haar gezicht.

Een pro-rail auto wordt omver geduwd en in brand gestoken.

Dave Roelvink doet via zijn instagram-stories verslag vanuit Amsterdam.