Home Nieuws CBP: AK-Partij mocht campagnebrief sturen

CBP: AK-Partij mocht campagnebrief sturen

CC foto: Twitter

Het College bescherming persoonsgegevens doet geen nader onderzoek naar klachten van enkele Turkse Nederlanders over een campagnebrief die ze kregen opgestuurd voor de Turkse parlementsverkiezingen. De brief was afkomstig van de zittende AK-Partij van premier Ahmet Davutoğlu.

Advertentie

Het CPB verklaart na oriënterend onderzoek gedaan te hebben naar aanleiding van de verzending van een brief door de AK Parti (AKP): “Op basis van de verkregen informatie concludeert het CBP dat in Turkije politieke partijen op grond van Turks recht tegen betaling lijsten van kiesgerechtigden met hun adressen kunnen krijgen. Daarom heeft het CBP besloten op dit moment geen nader onderzoek te doen“.

In oktober van dit jaar ontving een groot aantal mensen een brief van de Turkse premier Davutoğlu waarin zij werden opgeroepen te stemmen op zijn partij.

Kort daarop begon de hoofdredacteur van de aan de Gülen-beweging gelinkte krant Zaman Vandaag een campagne tegen de brief, wat uiteindelijk resulteerde in Kamervragen over de kwestie.