Home Nieuws Cameron-regime had direct contact met beruchte anti-islam activist

Cameron-regime had direct contact met beruchte anti-islam activist

Uit onlangs openbaar gemaakte documenten blijkt dat het Bureau van de Minister President van het Verenigd Koninkrijk directe communicatie onderhield met een beruchte anti-islam activist die banden heeft met rechts-radicale extremisten in de VS en Europa.

Een aantal van de leden van dit extreem-rechtse netwerk zijn verboden door het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken als gevolg van hun radicale opvattingen over moslims. De onthullingen doen vragen rijzen over het premierschap van David Cameron, zeker gezien zijn uitgesproken kritiek op de Londense burgemeester Sadiq Khan die hij associeerde met extremisten.

Advertentie

De FOIA-verzoeken, zoals de WOB-verzoeken in het VK worden genoemd, zijn ingediend door journalist Secunder Kermani over een periode van een aantal maanden en gepubliceerd door The Canary.

Downing Street No. 10 heeft bevestigd dat het Bureau van de Premier contacten onderhield met de rechts-radicale anti-islam activist Ayaan Hirsi Ali in 2015, maar weigerde de inhoud van die correspondentie vrij te geven op basis van “Bescherming van persoonsgegevens”, waardoor het FOIA-verzoek deels vrijgesteld kon worden van gehele openbaarmaking.

Photo: TheCanary.co

Hirsi Ali is eerder geïdentificeerd als een belangrijke stem in een rechts-extremistische netwerk van zelfbenoemde ‘contra-jihadisten’ in een rapport van een anti-racisme NGO in 2015, uitgebracht door Nick Lowles. Lowles is een eveneens door de Britse regering aangewezen adviseur die zich bezig houdt met de werkgroep van de Britse regering om moslimhaat te bestrijden.

Volgens het rapport van Lowles, heeft Hirsi Ali nauwe banden met het rechts-extremistische kopstuk van de PVV, Geert Wilders, die eerder opriep tot het -indien nodig- “deporteren van miljoenen moslims” en als het even kan, “Regelen van minder Marokkanen”. Wilders heeft warme banden met neo-nazi partijen in het Europees parlement.

INREISVERBOD
Terwijl Hirsi Ali nooit een inreisverbod heeft gekregen van het Verenigd Koninkrijk, wordt ze op handen gedragen door Robert Spencer en Pamela Geller, de leidende figuren in de anti-moslim ‘contra-jihad’ beweging, die een inreisverbod kregen opgelegd door Theresa May, de nieuwe premier van het VK, vanwege hun racistische en extremistische retoriek.

De informatie aangaande de inhoudelijke correspondentie tussen het Bureau van de Premier en Ayaan Hirsi Ali werd aanvankelijk tegengehouden omdat het persoonlijke informatie zou bevatten, maar na meer gedetailleerde verzoeken zou de Britse regering haar positie hebben gewijzigd en verklaard hebben dat het openbaar maken van de inhoud van deze correspondentie het leven van Hirsi Ali verder in gevaar zou brengen.

“MOSLIMS PLETTEN ONDER ONZE LAARZEN”
Hirsi Ali’s anti-moslim ideeen, zijn veroordeeld door leidende burgerrechtenbewegingen zoals het Southern Poverty Law Centre vanwege het promoten van haat en vooroordelen. Hirsi Ali staat bekend om haar genocidale uitspraken over moslims. Ze zei eerder “De 1.5 miljard moslims op deze wereld moeten geplet worden onder onze laarzen”.

EURABIA
Ameet Gill, de 33-jarige Brit van Indiase komaf, die de toespraken van Premier Cameron schreef, onderhield de correspondentie met Ayaan namens het Bureau van de Premier. Gill werkte eerder als onderzoeker voor de historicus Niall Ferguson, de echtgenoot van Hirsi Ali. De man van Hirsi Ali, zelf een fervent aanhanger van de joods-Egyptische geestesmoeder van de complottheorie “Eurabia”, Bat Ye’or of Giselle Littman zoals ze werkelijk heet, regelde eerst een arbeidsplaats voor Gill op Jesus College, Oxford University, maar schoof hem daarna naar voren voor de positie van Cameron’s speechschrijver.

The Canary heeft het Bureau van de Premier gevraagd of de controversiële Brits-Indiase speechschrijver Ameet Gill aan zal blijven onder Theresa May, de kersverse premier van het VK. Downing Street 10. heeft nog niet gereageerd of Gill zal aanblijven en in hoeverre de adviezen van de extremist Ayaan Hirsi Ali invloed hebben gehad op de draconische contra-terrorisme maatregelen onder het Cameron-regime.

Image via Wikimedia Commons