Home Nieuws “Bush en Cheney schuldig voor ontstaan ISIS”

“Bush en Cheney schuldig voor ontstaan ISIS”

De Amerikaanse acteur Sean Penn legt de schuld voor het ontstaan van IS [voorheen ISIS of ISIL] bij de voormalige Amerikaanse President George W. Bush en voormalige Vice-President Dick Cheney.
Penn sprak op de talkshow van Conan O’Brien woendagavond. Hij zei: “Dit zijn de mannen, hij [Cheney] en President Bush en enkele anderen, die Daesh of ISIS hebben bedacht”.

Advertentie

“Ik bedoel, zij zijn degenen die het hebben gecreeerd, dus hierbij een shout-out voor hen, dankjulliewel daarvoor [sarcasme]”.
Penn noemde Cheney een verbitterde bacterie van de mensheid en zei dat hij verrast was dat Cheney nog steeds leefde na de meerdere hartaanvallen die hij heeft gehad.

Eerder deze maand richtte de Amerikaanse President Barack Obama zijn kritiek op het tijdperk van de voormalige President George W. Bush als oorzaak voor het ontstaan van de “Islamitische” Staat van Irak en Syrië (ISIS) met als argument dat ISIS de onbedoelde consequentie was van de Irak-invasie van 2003.

Afgelopen november stipte de Turkse Minister President Ahmet Davutoğlu in een interview aan dat de leiders van ISIS woedend zijn over de Amerikaanse invasie van 2003 en dat de leider Abu Bakr al-Baghdadi het levenslicht zag in de beruchte Abu Ghraib gevangenis.

Davutoğlu zei “ondanks de herhaaldelijke ontkenningen, probeert de internationale media Turkije te portretteren als een land gelinkt aan steun voor ISIS, om de Turkse regering te verzwakken” en voegde daaraan toe “Geen van de ISIS leiders komen uit Turkije of zijn door Turkije gereisd. Ik vraag u, waar komt al-Baghdadi vandaan? Hij komt van Abu Ghraib. Hij komt van Irak”.