Home Nieuws Burgers Afrin rijden op bermbom terreurbeweging PKK, Turkse drone legt oorlogsmisdaad vast

Burgers Afrin rijden op bermbom terreurbeweging PKK, Turkse drone legt oorlogsmisdaad vast

Op onlangs vrijgegeven dronebeelden is te zien hoe de terreurbeweging PKK probeert te verhinderen dat burgers uit de gebieden vluchten die ze bezet houden. Op videobeelden van onbemande Turkse drones is te zien hoe PKK-terroristen bermbommen en andere explosieven plaatsen naast wegen waarlangs de lokale bevolking zou kunnen vluchten naar gebieden die in veiligheid zijn gebracht door de Turkse Strijdkrachten en de FSA in Afrin.

Advertentie

Terwijl de PKK-terroristen hun weg vervolgen, is te zien hoe een busje met daarin vluchtende dorpelingen op de bermbom rijden. Naar nu blijkt kwamen bij de explosie ook een drie maanden oude baby en 2 kleine kinderen om het leven.

Beelden van het incident zijn van 5 maart en genomen boven het dorpje Kurayriyah. Twee terroristen met AK-47 geweren plaatsen zelfgemaakte explosieven langs de weg. Terwijl Turkse drones de twee volgen komt een busje in beeld met mensen die het dorp proberen te ontvluchten. Daarbij botsen ze tegen één van de explosieven waarna het voertuig even verderop tot stilstand komt.

Sommige van de burgers die in paniek proberen te vluchten stappen op andere explosieven die naast de weg geplaatst zijn door de terreurorganisatie PKK.

De 60-jarige Muhammed Nur Alo die gewond raakte bij de explosie sprak met het Turkse persbureau Anadolu nadat het dorpje werd bevrijd van de terreurgroep PKK. Hij zegt dat ze probeerden om naar een veiliger dorp te gaan en met 36 mensen in het busje gepropt zaten, waarvan het merendeel vrouwen en kinderen. Alo zegt dat hij bij de explosie twee zoons en een dochter heeft verloren.

Ik heb mijn dochter in twee stukken teruggevonden. Ik hoop dat Allah deze mensen niet vergeeft, niet op deze wereld of in het hiernamaals,” aldus Alo, over de terreurbeweging PKK.

Andere dorpsbewoners verklaren dat de PKK Arabieren in de regio anders behandelde en dat ze de lokale bevolking gebruiken als menselijk schild door te verbieden dat mensen uit de dorpen konden vluchten en zich tussen hen verschanst hebben. Volgens hen eiste de terreurbeweging PKK van gezinnen met kinderen 5 miljoen Syrische Pond (ongeveer 10.000 dollar) of een gedwongen conscriptie van de kinderen.

Als je geen zoon had, namen ze je dochter. Ze vielen huizen binnen. Als je er iets van zei, vielen ze ook bij jou binnen. Ze onderdrukten ons onophoudelijk. Ze eisten constant jongens en meisjes om te laten vechten“, aldus één van de dorpsbewoners.

De terreurbeweging PKK staat erom bekend dat het kindsoldaten ontvoert uit regio’s die het bezet houdt, om deze kinderen in te zetten bij gevechten. De Amerikanen die de Syrische tak van de terreurbeweging PKK onder het mom van de strijd tegen IS tot de tanden toe hebben bewapend, zijn al sinds langere tijd op de hoogte van het feit dat de groep kindsoldaten rekruteert en inzet. Ook in Irak is het rekruteren van kindsoldaten door de PKK en geaffilieerde groepen meer regel dan uitzondering. De inzet van kindsoldaten is iets dat verboden is volgens het Verenigde Naties Verdrag voor de rechten van het kind.

Wanneer ze gedood worden, zijn het burgers. Hoe de terreurbeweging PKK de propagandaoorlog voert

Vorig artikelLaatste grote PKK-bolwerk voor Afrin bevrijd door Turkse Strijdkrachten
Volgend artikelAfwijzing bezoek Turkse politica – deze ‘Politici’ kwamen Nederland probleemloos binnen