Home Nieuws Burgemeester Zaandam reageert fel op bedreiging Turks-Nederlands gezin: schokkend en verwerpelijk

Burgemeester Zaandam reageert fel op bedreiging Turks-Nederlands gezin: schokkend en verwerpelijk

De Burgemeester van Zaandam Jan Hamming reageert fel op de bedreigingen aan het adres van een Zaandams gezin. Het verhaal werd door de Zaanse krant De Orkaan naar buiten gebracht. Volgens een verklaring van de burgemeester noemt de burgemeester de bedreiging schokkend en verwerpelijk.

Advertentie

Woensdag werd een Turks-Nederlands gezin geconfronteerd met een dreigbrief op hun huis met daarop een hakenkruis. In de brief staat de tekst “Kanker moslims sterf. Als jullie nog 1 keer de moskee bezoeken gaan jullie eraan”. Op de deur van het gezin werd ook een rode vloeistof gespoten, naar later bleek een verfachtige substantie.

Burgemeester Jan Hamming heeft het gezin donderdag een bezoek gebracht en reageert fel op het gebeuren: “Dit is schokkend. Dit tolereren we niet. In Zaanstad willen we een samenleving zijn waar iedereen ongeacht geloof, afkomst, geslacht en seksuele geaardheid veilig en prettig kan wonen. Deze vorm van bedreiging, deze uiting van haat, is ronduit verwerpelijk”.

“Ik ben vandaag zelf bij deze mensen op bezoek geweest om hen een hart onder de riem te steken. Het zijn gewone, hardwerkende mensen, die enorm geschrokken zijn door deze bedreiging en geen idee hebben wie dit heeft gedaan. Tot nu toe hebben ze altijd met plezier in Zaandam gewoond. Ze hebben aangifte gedaan bij de politie. Ik weet zeker dat ook de politie dit hoog opneemt en zal doen wat mogelijk is om de dader of daders te achterhalen,” aldus de burgemeester.