Home Nieuws Burgemeester verklaart oorlog aan Kebab

Burgemeester verklaart oorlog aan Kebab

De burgemeester van een Franse stad heeft de oorlog verklaard aan kebab en zei dat hij geen toestemming meer zal geven voor het openen van nieuwe restaurants binnen de grenzen van zijn stad.

Advertentie

Robert Menard, zoals de burgemeester heet, staat bekend om zijn islamofobie en is burgemeester van de Franse stad Beziers. Hij beklaagde zich over de reeds aanwezige kebabrestaurants in zijn stad en zei “Er zijn teveel immigranten en kebabrestaurants” in het land. Hij geef geen toestemming meer voor het openen van andere kebabrestaurants.

Nadat hij kritiek kreeg op sociale media zei Menard, “Ik zal Beziers niet de kebabhoofdstad laten worden” en voegde daaraan toe dat Kebab geen onderdeel is van de Franse cultuur.

Volgens statistieken zou 2/3e van alle restaurants in Bezier Frans voedsel serveren, terwijl restaurants en cafés die kebab serveren in de regio slechts 5% van het totale aantal restaurants uitmaken.

In september bezocht de controversiële burgemeester een opvangplek voor vluchtelingen en vertelde ze “Jullie zijn niet welkom hier”. Onder politiebegeleiding en met behulp van een tolk vertelde de burgemeester tegen de daar aanwezige vluchtelingen dat ze geen appartementen bezet moeten houden omdat ze “Water en elektriciteit stelen”.

In mei van dit jaar overtrad de burgemeester de wet door te registreren welke van de studenten in zijn stad moslim zijn. Hij verklaarde vervolgens live op televisie dat 64,6% van alle studenten in zijn gemeente islamitisch zijn. Het is in Frankrijk niet toegestaan om dergelijke informatie over studenten te registreren.

Zijn partij, Front National, waarmee de PVV samenwerkt in Europees verband claimt dat kebab restaurants de Franse cultuur beschadigen. Ze zeiden tijdens een verkiezingscampagne in 2014 dat Frankrijk een “Kebabificatie” doormaakt.