Home Nieuws Burgemeester Eindhoven op de hoogte van bedreiging rechtsextremistisch PEGIDA

Burgemeester Eindhoven op de hoogte van bedreiging rechtsextremistisch PEGIDA

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven is op de hoogte van de bedreiging die is geuit door de rechtsextremist Edwin Wagensveld van de haatgroep PEGIDA, dat meldt zijn woordvoerder in een reactie aan DutchTurks.nl.

Advertentie

Wagensveld, die bekendstaat om zijn extreemrechtse opvattingen over moslims en mensen met een migratieachtergrond, uitte in een videoboodschap op 15 juni jongstleden bij een ‘flyeractie’ bij een moskee in Eindhoven een dreigement aan het adres van de Eindhovense burgemeester. Het kopstuk van de haatgroep PEGIDA zei toen “..en de volgende keer komen we hier ook demonstreren meneer Jorritsma. We knijpen uw nek een keer dicht, dat weet u, u verliest het van ons.

De Tweet waarin het dreigement is geuit is kort na publicatie verwijderd en staat niet meer op Twitter, maar enkele oplettende Sociale Mediagebruikers hebben de video opgenomen en weer online geplaatst.

Een woordvoerder van burgemeester Jorritsma zegt in een verklaring aan DutchTurks.nl dat de burgemeester op de hoogte is van de bedreiging aan zijn adres en van de procedure voor het doen van een melding bij het Team Bedreigde Politici van het Openbaar Ministerie. Of er al melding is gemaakt of aangifte is gedaan van de bedreiging daar doet de burgemeester geen uitlatingen over. “De burgemeeser van Eindhoven geeft nooit informatie over bedreigingen aan zijn adres,” aldus de perswoordvoerder van burgemeester Jorritsma.

PEGIDA bedreigt burgemeester Eindhoven: “We knijpen uw nek dicht”