Home Nieuws Bulgaarse fascist jaagt op vluchtelingen bij Turkse grens

Bulgaarse fascist jaagt op vluchtelingen bij Turkse grens

De Bulgaarse fascist Dinko Valev jaagt op mensen die vluchten voor geweld. De zelfbenoemde vluchtelingenjager heeft georganiseerde bendes en burgerwachten die op vluchtelingen jagen in Bulgarije.

Advertentie

Dinko Valev (29) is er zelfs in geslaagd om twee gepantserde voertuigen te bemachtigen om door de ruige gebieden rond de stad Yambol te reizen. De stad ligt in de buurt van de grens met Turkije. Volgens hem zou de bevolking zo positief hebben gereageerd op de jachtpartijen, dat hij nu meer mensen wil rekruteren om zijn burgerwachtoperatie verder uit te breiden. Hij wil zelfs dat de Bulgaarse regering betaalt voor wat hij noemt “De operaties”.

Valev beschouwt iedere vluchtelingen als een jihadist en ontkende beweringen dat hij ze terroriseert. Hij zegt daarover: “Ik zou het beschrijven als een sportactiviteit. Sporters kun je toch niet als gewelddadig beschouwen.”

Volgens Valev zijn er mensen met off-road voertuigen en honden verschenen die helpen met de jacht op vluchtelingen. Enkelen, waaronder ook hijzelf, gaan ook op “jacht” te paard. Wanneer ze vluchtelingen “vangen” overhandigen ze ze aan de politie.

Het Helsinki Comité voor Mensenrechten eist van de autoriteiten dat ze optreden tegen de vluchtelingenjacht die door Dinko wordt georganiseerd. Volgens de mensenrechtenorganisatie zijn het illegale praktijken en is Valev een ordinaire crimineel die aangepakt moet worden.

Valev gaf volgens een woordvoerder toe dat hij de vluchtelingen mishandelt. “Onder de slachtoffers zijn mannen, vrouwen en kinderen die uit Syrië zijn gevlucht. Bij één incident, forceerde hij hen om met hun gezicht op de grond te liggen gedurende een half uur terwijl hij hen terroriseerde met doodsbedreigingen. Hij maakt herhaaldelijk denigrerende en beledigende opmerkingen over vluchtelingen en is van plan om zijn bende uit te breiden. Wat zorgwekkender is, is dat hij wil dat de staat betaalt voor zijn activiteiten. Hij is niet alleen angst voor vluchtelingen aan het verspreiden in Bulgarije en het Bulgaarse volk aan het opjutten om ze te haten en ze slecht te behandelen, maar wil ook dat zijn acties gesteund worden”.

Op de Bulgaarse televisie is Valev naar eigen zeggen begonnen met zijn jachtpartijen op vluchtelingen nadat hij het slachtoffer was van een diefstal. Vluchtelingen zouden zijn motor hebben willen stelen. Waarna hij is begonnen met het jagen op vluchtelingen. De Bulgaarse politie heeft nog geen actie ondernomen op Valev en zijn bende.

Volgens Refugee Aid Serbia, die vluchtelingen spreekt die door Bulgarije zijn gereisd, doet ook de Bulgaarse politie aan intimidatie, bedreigingen, afpersing en mishandeling. Amnesty International riep in december al de Bulgaarse autoriteiten op om onderzoek te doen naar berichten over mishandeling, afpersing en schietpartijen door de Bulgaarse politie.

Vorig artikelTurkije – Neslihan Kisa (25) allereerste gouverneur met hoofddoek
Volgend artikelUitgever schoolboeken McGraw-Hill buigt voor zionistische druk