Home Nieuws Bruiloft Mesut Ozil en Amine Gulse in teken van liefdadigheid: operaties voor...

Bruiloft Mesut Ozil en Amine Gulse in teken van liefdadigheid: operaties voor 1.000 kinderen

Het kersverse getrouwde stel Mesut Ozil en zijn vrouw Amine Gulse hebben hun bruiloft vooral in het teken laten staan van liefdadigheid. Het stel kondigde voor hun bruiloft aan om de operaties van 1.000 kinderen te vergoeden en 16.000 mensen te voeden. De Turks-Duitse profvoetballer staat bekend om zijn gulheid aan goede doelen. Op zijn bruiloft afgelopen donderdag was de Turkse president Erdogan zijn getuige.

Advertentie

Het stel beloofde voor hun huwelijksdag afgelopen vrijdag de levensveranderende operaties te vergoeden van 1.000 kinderen. Zo vroegen ze aan hun gasten om geen traditionele cadeau’s te geven voor hun bruiloft, maar om te doneren aan een goed doel voor kinderen in ontwikkelingslanden zodat kinderen met klompvoeten, brandwonden, gespleten lippen en gehemeltes medische hulp kunnen krijgen.

In 2014 doneerde de sterspeler zijn ontvangen premies tijdens de Wereldbeker in Brazilië, zo’n 270.000 EURO voor de operaties van 23 Braziliaanse kinderen.

Ozil en zijn vrouw Gulse doneerden ook 16.000 maaltijden die zijn uitgedeeld via de Rode Halve Maan:
https://twitter.com/drkerem/status/1136938991150948352

Ozil werd afgelopen jaren tot doelwit gebombardeerd door rechtsextremisten vanwege een fotomoment met de Turkse president Erdogan. Voor Ozil was het moment met de Turkse president er niet één van politieke steun, maar een sportieve ontmoeting met de president van het land van zijn familie. “Mijn moeder heeft me altijd geleerd dat ik niet moet vergeten waar ik vandaan kom en dat doe ik dan ook niet. Ik zie de foto vooral als een teken van respect richting de president van het land van mijn familie,” aldus Ozil.

https://twitter.com/MesutOzil1088/status/1136712201371361287

De Turkse president Erdogan zinspeelde als getuige van de stervoetballer nu al op gezinsuitbreiding door te suggereren dat vier kinderen welvaart betekenen. “Wanneer er één (kind) is, wordt het eenzaam; wanneer er twee zijn, worden het concurrerend; wanneer er drie zijn, is er balans; wanneer er vier zijn, is er welvaart en voor de rest vertrouwen we op Allah“, aldus de Turkse president.
https://twitter.com/themarginale/status/1137130874766540802

Mesut Ozil: “..Een Duitser wanneer we winnen, een immigrant wanneer we verliezen”