Home Nieuws Bruidspaar overleeft terreuraanslag op hun bruiloft in Gaziantep

Bruidspaar overleeft terreuraanslag op hun bruiloft in Gaziantep

Het bruidspaar van een bruiloft in Gaziantep waar zaterdag een terreuraanslag is gepleegd, heeft de bloedige aanslag overleefd. Bij de aanslag kwamen 51 mensen om het leven en raakten 94 mensen gewond.

Advertentie

Onder de gewonden van de aanslag was ook het bruidspaar van de Koerdische bruiloft die de terroristen tot doelwit hadden. Nurettin Akdogan en Besna Akdogan raakten allebei gewond en werden opgenomen in het ziekenhuis in Gaziantep.

Van 69 mensen duurt de behandeling in het ziekenhuis nog steeds voort, waaronder 17 zwaargewonden. Bij de aanslag zijn ook veel vrouwen en kinderen overleden.

“Ze hebben van onze bruiloft een bloedbad gemaakt”, zegt de bruid Besna Akdogan huilend, die even later flauwvalt. Haar man raakt op dat moment ook onwel. Het stel werd voor een tweede keer opgenomen in het ziekenhuis.

De aanslag is vermoedelijk gepleegd door een zelfmoordenaar in de leeftijd van 12 tot 14 jaar en wordt in verband gebracht met de terreurbeweging ISIS. De Turkse autoriteiten sluiten betrokkenheid van de terreurbeweging PKK niet uit.