Home Opinie Broer Geert Wilders bedreigd door PVV-zombies

Broer Geert Wilders bedreigd door PVV-zombies

De Broer van Geert Wilders wordt bedreigd door PVV-zombies. Dat schrijft Paul Wilders op Twitter in reactie op een Tweet van Geert Wilders.

Geert Wilders reageerde eerder op de dag op een Tweet van Kees van der Staaij die de Joodse school Cheider in Amsterdam bezocht.

Van der Staaij Tweette: “Marechaussee voor de deur, permanente politiepost, dubbele stalen sluis: zo gaan Joodse kinderen in Nederland naar school. Wennen we er aan?“. Wilders reageerde daarop met “Zo ongeveer ga ik iedere dag naar huis. Hoe zou dat nou komen @KeesvdStaaij? #Deïslamiseren“.

Paul Wilders, de vriendelijke mensenlievende versie van Geert, gaf daarop te kennen dat hij al jarenlang bedreigd wordt door aanhangers van de PVV:
Wat 1 “luxe” #wilders .Talloze (doods)bedreigingen van veelal #pvv aanhangers hier. Hoe zou dat nou komen, Geert?,” schrijft Paul Wilders.

Paul Wilders nam eerder al eens publiekelijk afstand van zijn broer middels opiniestukken en tv-optredens. Onlangs bood hij zijn excuses aan voor het gedrag van zijn ontspoorde broer die een gephotoshopte Angela Merkel met bebloede handen Tweette.

Sociale media, en dan met name op Twitter, stikt van de PVV-trollen, die ieder onwelgevallig geluid de kop in proberen te drukken. Meer dan eens geflankeerd door rechtse media en andere polderxenofoben.

Hoewel er geen concrete dreigingen zijn gericht tegen de drie joodse scholen die Nederland telt, allen gevestigd in Amsterdam, wordt de scholengemeenschap Cheider permanent bewaakt. Het enige noemenswaardige gevaar dat het welzijn van de Joodse kinderen op de Cheiderschool aantastte kwam mogelijk van binnenuit. Ephraïm S., die de Nederlandse en Israëlische nationaliteit bezit, werd afgelopen november uitgeleverd aan Nederland, omdat hij verdacht wordt van het misbruiken van zes minderjarige leerlingen. Het misbruik kwam in 2013 aan het licht, maar toen was Ephraïm S. al vertrokken naar Israël, waar hij opnieuw aan het werk ging op een school. Het OM vroeg in 2014 om uitlevering, waaraan Israël pas eind 2016 gehoor gaf. Ephraïm zou vooralsnog weigeren te praten met politie en justitie.